Kılıçdaroğlu'nun Said Nursi sözleri Deccal ile karşılık buldu

Kılıçdaroğlu'nun Said Nursi sözleri Deccal ile karşılık buldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hür Düşünce Hareketi Genel Kurulu'na yaptığı konuşma gündemde

Konuşmasında Said Nursi'den bahseden Kılıçdaroğlu'nun sözleri Deccal ile karşılık buldu.

İnsanların yaşam tarzlarında özgür olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Artık Cumhuriyetimizi aydınlık, güzel bir demokrasi ile taçlandırmak istiyoruz. Bir anekdot paylaşayım: Said-i Nursi'nin kitapları yasaklandı. AYM'ye başvurduk. AYM iptal etti. Neden kamuoyuyla paylaşmadın dediler. Dedim ki kamuoyuyla paylaşırsak sanki biz oy için bunu yapıyoruz algısı çıkar. Biz oy için değil bunu demokrasi için yapıyoruz. Kitap yasaklanmaz değerli arkadaşlar. 21. yüzyıldayız. İnsanların inançlarına müdahale edilir mi? Allah'la kul arasına girmeye kimin hakkı var. Kime bu yetki verildi? İnsanların kimlikleri kendi onurudur. İnançları kendi değeridir. Yaşam tarzlarını özel olarak eleştirmeyeceğimiz bir alandır. Bizim görevimiz insanların huzur içinde yaşamasıdır. İnanç mı? İsteyen istediğine inanır" şeklinde konuştu.

SAİD NURSİ, ATATÜRK’E HAKARET ETMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri Ulusal medyada Deccal tepkisiyle karşılandı. Said Nursi'nin Atatürk'e Deccal dediğinin yer verildiği haberlerde şu ifadeler kullanıldı.

Said Nursi, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “deccal” diyerek hakaret etmişti: “Ölmüş gitmiş dünyadan ve hükümetten alakası kesilmiş bir adam hakkında otuz sene evvel bir Hadis–i Şerif’in ihbariyle Kur’an’a zararlı bir adam çıkacak demiştim. Sonra Mustafa Kemal’in o adam olduğunu zaman gösterdi.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum