Kıdem tazminatında önemli gelişme!

Kıdem tazminatında önemli gelişme!

Bakan Çelik kıdem fonu ile ilgili “Kesinti oranı yüzde 6 olur, yüzde 8 olur; bu tartışılır. Ama bu yasama döneminde çıkması hayati” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı sisteminde köklü değişiklik öngören fon sistemine geçiş için sendikalarla görüşmelerinin devam ettiğini, sistemin bu yasama dönemi içinde yasalaşmasının hayati olduğunu düşündüğünü söyledi.
 
‘SENDİKALAR İLE GÖRÜŞME SÜRÜYOR’
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Çalışma Bakanlığı’nın 2015 bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çelik, işçilerin kıdem tazminatlarının güvence altına alınması gerektiğini yineleyerek, sistemin teknik detayları üzerindeki tartışmaların aşılabileceğini, sendikalarla görüşmelerinin devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “(Kıdem tazminatı kesinti oranı) Yüzde 6 olur, yüzde 8 olur; bu tartışılır. Ama bu konunun bu yasama dönemi içinde çıkmasının hayati olduğunu düşünüyorum. Aksi takdirde bunu her gün muhalefetiyle iktidarıyla yaşamak durumunda değilim. Bunun sağlıklı biçimde hiçbir hak kaybına mahal olmadan çözülmesi gerektiği inancındayım.” (Habertürk)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.