Keşmir halkı göçe zorlanıyor

Keşmir halkı göçe zorlanıyor

Pakistan ve Hindistan sınırındaki çatışmalar nedeniyle, Keşmir'in Hindistan'ın kontrolündeki bölümünde binlerce kişi evlerini terk etti.

Pakistan ve Hindistan sınırındaki çatışmalar nedeniyle Keşmir'in Hindistan'ın kontrolündeki bölümünde binlerce kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı bildirildi.
Yetkililer, Hindistan'da on binden fazla sivilin sınır bölgesindeki köylerini terk ettiğini ve sayının artmasının beklendiğini kaydetti. 
Samba bölgesi sakinlerinden Siam Kumar, "Hayatta kalmak için evimizden ayrılmak zorunda kaldık. Geçen yılın ekim ayından beri ben ve ailem üçüncü kez evimizi terk ediyoruz. Mülteci hayatı yaşıyoruz ve umudumuzu kaybettik" dedi.
Mangu Çak köyünün sakinlerinden Kameş Singh, "Köyümüzde 20 ev yıkıldı. Tarlalarımızın üzeri çoğu patlamamış top mermileriyle dolu. Yakın zamanda köyümüze geri dönecekmişiz gibi görünmüyor" diye konuştu.
Pakistan ile Hindistan arasında altı aydır Keşmir bölgesindeki silahlı çatışmalar aralıklarla devam ediyor. Çatışmalarda bugüne kadar her iki taraftan en az 24 sivil hayatını kaybetti. İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, Keşmir bölgesi nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de savaşa girmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.