Kesimhanelere yeni standart

Kesimhanelere yeni standart

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı küçük kapasiteli kesimhanelere yönelik yeni standartlar getirmek için harekete geçti. Günde en fazla 5 hayvanın kesildiği işletmelerde sağlık belgesi zorunlu oluyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, günde en fazla 5 hayvanın kesildiği küçük kapasiteli kesimhanelere yönelik yeni standartlar getirmek için harekete geçti. Sabah'ın haberine göre yönetmelik taslağına göre, bu tip kesimhanelerde kesilen hayvanların karkaslarına 'ölüm öncesi ve sonrası muayeneden geçtiğini' kanıtlayan üçgen şeklindeki sağlık işaretinin konulması zorunlu kılacak. Sakatatlarda ise dikdörtgen şeklinde olan ve üzerinde kesimhanenin onay numarası, ülke bilgileri gibi detayların olduğu 'tanımlama işareti' eklenecek. Bu işaretleri içermeyen ürünler satışa sunulamayacak.

Karkasa "ilçe" sınırı

Tüm küçük kesimhanelere onay belgesi alma zorunluluğu getiren çalışmaya göre, buralarda kesilen hayvanların etleri ilçe sınırları dışına çıkamayacak. Kesilecek olan sığır cinsi hayvanlar en fazla 36 aylık olacak. Kesimhaneler, bulaşıcı hastalıklara tüm önlemleri alacak. Hayvanlar nakledilirken strese ve acıya yol açmayacak şekilde önlem alınacak. Kesimden önce ölen hayvanların etleri satışa sunulmayacak. Bu şartlara uymayanların belgeleri iptal edilecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.