Kesilen ceza araç sayısına ulaştı

Kesilen ceza araç sayısına ulaştı

Kesilen ceza araç sayısına ulaştı

Cahit Saraçoğlu'nun haberi:

Trafik ceza tebligatlarındaki artışların yanı sıra, ceza tebligatlarının aylar sonra şekilde geç gönderilmesiyle ilgili şikayetler artarken, ceza tebligat sayısının ise Türkiye'de trafikteki toplam 17 milyon 799 bin olan araç sayısına yakın olduğu belirlendi. Buna göre, 2012 yılında 10 milyondan fazla trafik cezası kesilirken, ceza tebligat sayısının 2013'te 13 milyon adedi aştığı tespit edildi.

TEBLİGAT PARASI PEŞİN

Geç gönderilen tebligat uygulamasını ortadan kaldırmak için çalışma başlatan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bu duruma formül buldu. Müdürlük, Maliye Bakanlığı'ndan 2014 yılına ilişkin sadece trafik ceza tebligatlarıyla ilgili olarak yapılacak gönderim bedelleri için 2014 başında peşin olarak 5 milyon lira talep ettiği öğrenildi.

CEZA VATANDAŞA

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Müdürlüğü Türkiye genelinde kesilmiş ancak tebliğ edilmemiş cezaları vatandaşlara göndermeye başladı. Ancak cezaların geriye dönük gönderilmesi ise vatandaşlar arasında Kabahatler Kanunu'na göre kesilen cezada, 'kabahat değil, vatandaş cezalandırılıyor' yorumlarına yol açıyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.