Keşif Yolculukları Ankara Kızılay’da devam ediyor

Keşif Yolculukları Ankara Kızılay’da devam ediyor

“Keşif Yolculukları” adı altında, izahlı ve görsel sunumlarla desteklenen Risale-i Nur Eğitim Programı iki haftada bir Ankara Kızılay’da yapılmaya devam ediyor.

“Keşif Yolculukları” adı altında, izahlı ve görsel sunumlarla desteklenen Risale-i Nur Eğitim Programı iki haftada bir Ankara Kızılay’da yapılmaya devam ediyor. İki haftada bir Türkiye Yazarlar Birliği'nde devam eden programın içeriğini hazırlayan ve sunan yazar Ediz Sözüer, eğitim programını şöyle takdim ediyor:

“Hayalî ve zihinsel bir keşif yolculuğuna çıkmak, ilahî teknolojinin işleyiş mekanizmasını anlamak, bulunduğumuz dünyayı anlamlandırmak, hiç olmadığı kadar şaşırtıcı bir farkındalık kazanmak, imanî ilimlerin tahsilinde ciddî bir altyapı kazanmak, Risale-i Nur’u farklı mana açılımlarıyla anlamak ve taze bir heyecanla, alışkanlık ve sıradanlık perdesini kaldırıp atmak için ve olağanüstü bir keşif yolculuğu için bizimle gelin ve derslerimize katılın.”

Sözüer, bu görsel destekli derslere imkânı olan herkesin şahsen katılması büyük önem arz ettiğini ifade ederken bunun nedenini şöyle izah ediyor: “Yazılı olarak kaleme alınmış hakikatleri, sözlü ve görsel bir şekilde izlemeniz (eğitim programımızı üstüne bina ettiğimiz kitap çalışmamızda olmayan ilave izahlarla) daha iyi anlama ve hissetme imkânı sunuyor. Böylece sadece akılla anlaşılmayan ve aslında “hissedilen hakikatler” olan iman ilmini anlamakta ve “farklı mana açılımları”na kapı açmakta, en verimli bir metodu takip etmiş oluyorsunuz. Bu derslere ve bu hakikatlere herkesten evvel kendim muhtaç ve talipli olduğum için, birçok kardeşimle beraber bu manaya en başta bizzat şahidim. Bu çalışmalar ortaya çıktıktan sonra, daha önceden onlarca defa okuduğum yerleri hiç bu kadar iyi anlamamış olduğumu görerek hayret içinde kaldığımı itiraf ediyorum.”

Eğitim Programı Tarih ve Adresi: 
23 Mayıs 2015 16.45 Cumartesi (İki haftada bir sürekli program)
Türkiye Yazarlar Birliği Sümer 1 Sok. No: 11/9 Kat: 4 Kızılay/ANKARA
İletişim: [email protected] / 0 (505) 506 76 61 (Ediz SÖZÜER)

Güncel Program konuları:

1.Sunum: 16.45-17.15

* Yaşam Tarzımıza Şüpheyle Bakmak (23.Söz, 2.mebhas, 3.nükte)
İhtişamlı insan medeniyetinin, aslında bir lego paketinin parçalarının bir araya getirilmesinden oluştuğunun farkına varmaya çalışıyoruz ve mutluluğu ne şekilde elde etmeye çalışmamız gerektiğini arıyoruz.

Sunum arası: 17.15-17.30

2.Sunum: 17.30-18.00

* Keşfedilmeye Değer Muazzam Bir Gerçek (23.Söz, 2.Mebhas, 4. Nükte)
İnsanın gerçek kıymetinin nasıl ortaya çıktığı ve nasıl büyük bir güç ve zenginlik kaynağına sahip olabileceği açığa çıkartılıyor.

Eğitim programı takdiminin ve önceki ders videolarının yayınlandığı Youtube video kanalı:
www.youtube.com/c/EdizSözüer 
Ders programının üstüne bina edildiği “Olağanüstü Bir Hazinenin Keşif Yolculuğu: Risale-i Nur İzah Metinleri” isimli kitap çalışmasınının indirilebileceği adres:
https://yadi.sk/d/09r41tL9ecYUA (“Kitap Taslakları-Risale-i Nur İzah Metinleri” klasöründen indirebilirsiniz.
Ders sunumlarında kullanılan metinlere, videolara ve Powerpoint dosyalarına ise aynı adresteki “Keşif Yolculukları Risale-i Nur Eğitim Programı Sunumları” klasöründen ulaşılabilir.

kesif-yolculuklari.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.