Kerkük'te Türkmenler için kamp kurulacak

Kerkük'te Türkmenler için kamp kurulacak

Irak Türkmen Cephesi, AFAD'ın desteğiyle iç çatışma mağduru Türkmen sığınmacılar için Kerkük'te kamp kurma çalışması başlattı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Sözcüsü Ali Mehdi, iç çatışma mağduru Türkmen sığınmacılar için Kerkük'te, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), desteğiyle kamp kuracaklarını bildirdi.
 
Mehdi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD saldırısı nedeniyle Kerkük'ün 15 kilometre güneyindeki Beşir köyünü terketmek zorunda kalan Türkmenler için kamp kurma çalışması başlattıklarını söyledi. 
 
Mehdi, Kerkük’ün güneydoğusundaki Leylan nahiyesi yakınında, bir Türkmen hayırseverin bağışladığı 15 dönümlük arazi üzerine kampın kurulacağını belirtti. Mehdi, kamp kurma çalışmasını, AFAD desteğiyle iki hafta içinde tamamlayacaklarını ifade etti. 
 
Kerkük’te 7 bini Türkmen olmak üzere 30 bin sığınmacının kaldığını aktaran Mehdi, bu sığınmacıların, çoğunlukla okul, cami, baraka ve inşaat alanlarında kaldığını kaydetti. Mehdi, kamp bitene kadar Kerkük'e gelen sığınmacı sayısının 50 bini bulacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. 
 
Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Tikrit gibi bazı kentlerde kontrolü ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil, bölgeden göç etmek zorunda kalmıştı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.