Kerbela'yı, Peygamberimizi ve Kabeyi ziyareti çok arzuluyoruz

Kerbela'yı, Peygamberimizi ve Kabeyi ziyareti çok arzuluyoruz

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB işbirliğinde 100 Alevi Dedesi'nin Necef, Kerbela ve Umre'ye götürülecek olması Tuncelili Alevi Dedeleri tarafından son derece olumlu karşılandı.

Ali Haydar Gözlü'nün haberi:

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde önümüzdeki ay, 100 Alevi Dedesi'nin Necef, Kerbela ve Umre'ye götürülecek olması nüfusunun büyük bölümü Alevi olan Tunceli'de Alevi Dedeleri tarafından olumlu karşılandı.

Tunceli Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi Başkanı Alevi Dedesi Ali Ekber Yurt, projeyi desteklediğini belirterek, "Yapılan bu projeyi, geziyi tamamen destekliyorum. Çünkü malum, gerek Kerbela, gerek Necef Hazreti Hüseyin Efendimizin şahadet ettiği kutsal topraklar. Alevilerce; ehlibeyt taraftarlarınca kutsal kabul edilen yerler. Necef'te Hazreti Ali Efendimizin türbesi var. Hazreti Ali Efendimizin de Alevilikte önemi herkesçe biliniyor. Bu iki yer özellikle Aleviler için kutsal sayılan topraklar" dedi.

Projenin devletin bir bakanlığı tarafından desteklenmesinin ayrıca önemli olduğunun altını çizen Yurt, "Alevilerin Devletin bir bakanlığı tarafından götürülmesi de ayrıca bir önem arz ediyor. Çünkü bu güne kadar olmamış bir şey. Bu artık Alevi açılımıyla ilgili de önemli sayılabilecek adımlardan biridir diyebilirim" diye konuştu.

Kerbela ve Necef dışında Mekke ve Medine ziyaretlerinin de son derece anlamlı olduğunu dile getiren Yurt, "Hazreti Peygamber Efendimizin Medine'de ziyaret edilmesi Mekke Şehri ve Kabe'nin ziyaret edilmesi de apayrı bir önem taşıyor. Tamamen destekliyorum. Sadece Dedelerle sınırlı kalmasın. Bu bölgelerde Alevi toplumu içerisinde gerçekten o toprakları ziyaret etmek isteyen normal vatandaşların da devletçe desteklenip oralara götürülmesi, o duyguların yaşatılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Cemevi Dedelerinden Hayrettin Meriç de umreye katılmayı çok arzuladığını dile getirerek, "Çok arzu ediyorum. Kerbela'yı ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa'nın türbesini ziyaret etmek isteyen çok insan var ancak ekonomik durumları iyi olmadığı için gidemiyorlar. Sadece söyleyip gözyaşı döküyoruz. Keşke imkanımız olsa biz de gidip oraları ziyaret etsek." dedi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.