Kenyalı hafız Vanlıların gönlünü fethetti

Kenyalı hafız Vanlıların gönlünü fethetti

Kenya'dan üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen 20 yaşındaki hafız Muhammed'ül Emin Abdulkadir, ramazan ayını Van'da geçiriyor.

Onbir ayın sultanı ramazanın gelişi ve teravih namazlarının başlamasıyla tüm İslam aleminde olduğu gibi Van'da da Hz. Ömer Camisi'nde hatimle teravih namazı eda ediliyor.

Diyanet Vakfı aracılığıyla 8 ay önce Kenya'dan Türkiye'ye gelerek tıp eğitimi almaya başlayan 20 yaşındaki Muhammed'ül Emin Abdulkadir da ramazan ayı boyunca ikindi namazı sonrası okuduğu mukabele ve hatimle kıldırdığı teravih namazıyla vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Hafız Abdulkadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kenya'da 10 yaşında hafızlık eğitimini tamamladığını belirterek, 15 yaşından bu yana hatimle teravih namazı kıldırdığını söyledi.

Bu yıl ilk kez eğitimi için Türkiye'ye geldiğini ve Van'da ramazan programlarına katılmaktan mutluluk duyduğunu vurgulayan Abdulkadir, "Burada insanlar bana çok büyük ilgi gösteriyorlar. Buradaki insanlar çok sıcakkanlı ve yardımseverler. Buranın yemekleri çok güzel. Ayrıca buradaki sohbetler çok keyifli. Bu nedenle Van'da bu görevi bana nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının desteğiyle Türkiye'de tıp eğitimi almaya geldiğini ve onların tavsiyesi ile Van'daki programa katıldığını anlatan Abdulkadir, şöyle konuştu:

"Kur'an okuduktan sonra insanlar yanıma geliyorlar ve bana ilgi gösteriyorlar. Çok mutlu oluyorum. Buradaki insanlar çok temiz kalpli. Her zaman misafirliklere davet ediyorlar. Bana çok yardımcı oluyorlar. Ayrıca buradaki camilerde çok güzel. İnsanların camilere olan ilgileri de güzel. Hatimle teravih namazına da katılım iyi. Allah hepsinden razı olsun."

Hafız Abdulkadir ile namaz kılan cemaat ise Kenya'dan gelerek kendilerini ramazan ayında yalnız bırakmayan hafıza teşekkür ederek, "Genç yaşta hafız olması büyük bir başarı. Hafızın Kenya'dan geldiğini duyun herkes buraya gelerek namaz kılıyor" dediler.

AA