Kenya'da Bediüzzaman sempozyumu-FOTO

Kenya'da Bediüzzaman sempozyumu-FOTO

Afrika ülkelerinden Kenya’da Bediüzzaman Sempozyumu düzenlendi

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi dünyanın her kıtasında rahmetle anılıyor. Afrika ülkelerinden Kenya’da Bediüzzaman Sempozyumu düzenlendi. Kenya Nur talebeleri sempozyum izlenimlerini kaleme aldı.

Bismillahirrahmanirrahim
Esselamü aleykum ve rahmetullahi ve berekatühü

Bediüzzaman Sempozyumların zincirinin bir halkası da Kenya’da yapıldı. Kenya’da hizmetin birinci yılında uluslararası Nairobi üniversitesinde Çare Yardımlaşma ve Kalkınma Derneğinin düzenlediği “Dinler Arası Diyalog ve Said Nursi” adlı sempozyuma konuşmacı olarak Filipinler Risale-i Nur Enstitüsü Başkanı ve Birleşmiş Milletler Barış Elçisi Muhammed Rıza Derindağ katıldı.

Kenya’da ilk defa düzenlenen konferans, Nairobi Üniversitesinden yüzlerce Hıristiyan ve Müslüman öğrenci ile Hıristiyan din temsilcileri ve papazların katılımıyla gerçekleştirildi.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Sempozyumda semavi dinlerin ortak yönleri ve bilhassa sadece Kur’an’da geçen İsa (a.s.) ve Hz. Meryem ve Al-i İmran hakkındaki sureler ve ayetlerin beyanatı o kadar güzel ifade ve tebliğ edildi ki sempozyum sonunda başta papazlar ve diğer Hıristiyan müntesipleri hayretlerini, meraklarını itiraf ettiler. Bir üniversite öğrencisinin sözleri şöyle: “Hayatta aldığım en  iyi karar bu sempozyum davetine katılmak oldu. Çünkü şu ana kadar Muhammed’i (ASM) (haşa) deccal biliyordum ama şimdi anladım ki öyle değil O’nun bir şefkat peygamberi olduğuna inanıyorum ve kabul ediyorum.”
Bir diğeri ise Japonya’dan bir misafir öğrenci: “Kenya’dan ülkeme İslamiyet hakkında aydınlık fikirleri öğrenmiş olarak dönüyorum ve iki saatte on senede öğrenmediğim şeyleri öğrendim.”

Papazlar ise yaptıkları konuşmalarda Rıza Derindağ’ın yaptığı sunumları hatırlattılar. Bir papaz bu konferansın aynısının kendi kiliselerinde de yapılmasını arzu etti. Katılımcılardan Müslüman bir doktor; “bu manaları ve bu tebliğ usulünü şu ana kadar ilk defa bu sempozyumda gördüm ve etkilendim” dedi.

Sempozyum sonunda bir çok Hıristiyan öğrenci açılan kitap standına akın etti ve birçoğu eserlerden aldı. Böyle bir sempozyumun tekrarını istediler. Başka üniversitelerden gelen öğrenciler aynı sempozyumun kendi üniversitelerinde de yapılmasını taleb ettiler. Risaleler ve Üstad Bediüzzaman hakkında internet adresleri ve iletişim kurmak için email adreslerini istediler.

Sempozyum sonunda tezahür eden hüsnü alaka ve tesir gösteriyor ki buralarda insanların nurlara ve İslamiyet hakkında hakiki bilgilere ekmek ve sudan ziyade ihtiyacı var.

(Fotoğraflar için TIKLAYINIZ)

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri