Kenya'da 1 milyondan fazla kişi açlık tehdidi altında

Kenya'da 1 milyondan fazla kişi açlık tehdidi altında

Kenya Ulusal Kuraklık Yönetim Merkezi, ülkenin birçok eyaletinde kuraklık yaşandığını belirterek, 1,3 milyon kişinin açlık tehdidiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu

Kenya Ulusal Kuraklık Yönetim Merkezi (NDMA), yayımladığı ekim ayı bülteninde, ülkenin güneydoğu ve kıyı eyaletlerinde yağışların beklenenden az olduğu ve bu nedenle ülkede şiddetli kuraklık yaşandığı bilgisine yer verdi. 

Bültende, söz konusu kuraklığın, 1,3 milyon kişinin gıda sıkıntısı çekmesine sebep olacağı kaydedilerek, özellikle kıyı kesimindeki Kilifi eyaletinde durumun alarm seviyesinde olduğuna işaret edildi.

Bu bölgelerde su kuyularının kurumasından dolayı insanların temiz suya da ulaşamadığına dikkat çekilirken, otlakların kuruması sonucu çok sayıda hayvanın da telef olduğu belirtildi. NDMA, kuraklık kaynaklı olası bir El Nino tehlikesine karşı da hazırılık yapıldığını açıkladı.

NDMA, temmuz ve ekim ayları arasında kuraklıktan etkilenin bölgelere gıda ve diğer gereksinimler için yapılan yardımların değerinin 522 bin doları bulduğu bilgisini aktardı.

Öte yandan ülkenin ulusal gazetesi Standard'a konuşan Kenya Kıyı Bölgesi Koordinatörü Nelson Marwa, kuraklıktan en çok etkilenen yerlerden biri olan Kilifi eyaletinde 250 bin kişin acil su ve gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu söyledi.
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.