Kenya Müslümanları evini terk ediyor

Kenya Müslümanları evini terk ediyor

Kenya'da terör örgütü El-Şebab tarafından düzenlenen ve 62 kişinin ölümüne neden olan saldırıların ardından Mpeketoni'deki Müslümanların, olası saldırılardan korunmak için bölgeyi terk etmeye başladığı belirtildi.

Kenya hükumetinin El-Şebab'la mücadele için Somali'ye destek vermesi üzerine örgüt bölgedeki terör faaliyetlerini artırmıştı.
 
Hristiyanların yoğun olarak yaşadığı Mpeketoni'nin Lamu bölgesinde gerginliğin artması, Müslümanları tedirgin ediyor. Mpeketoni'dedi dükkanlar, işyerleri ve okullar, saldırılarda hayatını kaybedenlerin defin işlemleri nedeniyle kapalıyken, Müslümanlar yavaş yavaş bölgeden ayrılıyor.

Eşi ve çocuklarıyla kentte ayrılan, bölgedeki bir okulun müdürü Ali Lali Uweso, yaptığı açıklamada, kendileri için artık güvenli olmayan Mpeketoni'de Müslümanların ve Müslüman etnik grup olan Swahililerin, daha sakin yerlere göçmeye başladığını belirtti.

Mpeketoni'nin girişinin, bir grup genç tarafından kapatıldığını dile getiren Uwesco, grubun intikam almak istediğini, bu nedenle Müslüman ve Swahililere yönelik saldırı planları yapıldığı bilgisi aldıklarını kaydetti.

Müslüman ailelerin korkmak için haklı gerekçelerinin olduğunu dile getiren Uwesco, Müslüman Swahililere ait 4 evin ateşe verildiğini ifade etti.

Bölgeden halen ayrılmayan Müslümanların, olası saldırılara karşı korunmak için aralarında organize olmaya başladığı bildirildi.

Hristiyan topluluğun liderlerinden Steve Wanyoike ise Müslümanların kendi rızalarıyla bölgeden ayrılmaya karar verdiğini kaydederek, saldırıların ardından cesetler üzerindeki incelemelerde ölenlerin hepsinin Hristiyan olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Hristiyan bir grup gencin, Müslümanların bölgeyeden çıkmaması için kentin girişini kapattığını savunan Wanyoike, gençlerin, Müslüman ailelerin bölgeden ayrılmamasını talep ettiğini ifade etti.

Kenya'nın doğusunda Eş-Şebab örgütü üyelerince, Somali sınırı yakınlarındaki Mpeketoni kentinde bir karakol ile iki otele ve aynı kentin Poromokoni köyüne düzenlenen saldırılarda 62 kişi hayatını kaybetmişti.

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta ise olayla ilgili, saldırı öncesinde gelen istihbarat bilgileri ve uyarıları dikkate almayan güvenlik görevlileri ile olayla bağlantılı oldukları tahmin edilen yerel siyasetçileri suçlamıştı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.