Kentsel Dönüşümle Tarihi Dokuya Uygun Konutlar Geliyor

Kentsel Dönüşümle Tarihi Dokuya Uygun Konutlar Geliyor

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Yüzde sekseni çarpık yapılaşmanın olduğu ilçemizde kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 5 bin evin yıkımını yaptık, 5 bin modern konutun yapımını gerçekleştiriyoruz” dedi.

BAŞKAN TAHMAZOĞLU, “TARİHİ DOKUYA UYGUN KONUTLAR YAPIYORUZ
 
Kentsel dönüşüm uygulaması yapılan 5 bölgeden biri olan Yazıcık Mahallesinde yapılan konut çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Tahmazoğlu, “Belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmasını çok önemsiyoruz. Yüzde sekseni çarpık yapılaşma olan ilçemizde kentsel dönüşüm bu açıdan çok önem arz ediyor. Şu ana kadar 5 bin evin yıkımını ve 5 bin evin de yapımını gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız konutlar özelliklede tarih dokunun yanında olanlar, tarihi dokuya uygun buranın görünümünü bozmayacak şekilde yapılıyor.
 
Şuan da yazıcıkta kentsel dönüşüm kapsamında yıktığımız yerleri 1 kat, 2 kat ve 3 katı geçmeyen konutlar inşa ediyoruz. Yazıcık konutlarımız şuan da ihale aşamasında inşallah yakında inşasına başlayarak, 1 yıl içerisinde inşallah bu konutlarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bu konutlarımızın en güzel özelliği yöresel mimari özelliklerini taşımasıdır. Burada taş kaplama kullanacağız, ayrıca kemerlerimiz olacak. Gaziantep evlerinde ki kemerler, kapılar, pencereler, kap altı dediğimiz geçişler yer alacak. Yani tarihteki bir Gaziantep mahallesinin sokağından geçtiğini aynen birebir yaşayarak vatandaşlarımız hissedecekler” ifadelerinde bulundu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.