Kentkart AŞ'den Eshot'a suçlama

Kentkart AŞ'den Eshot'a suçlama

İzmir'de yenilenen ihale öncesi toplu ulaşımda elektronik ücret toplama sistemini işleten Kentkart AŞ tarafından Eshot Genel Müdürlüğünün açıklamaları eleştirilerek "hukuki mücadeleye devam edileceği" bildirildi.

İzmir'de yenilenen ihale öncesi otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında kullanılan elektronik ücret toplama sistemini işleten Kentkart AŞ tarafından Eshot Genel Müdürlüğünün açıklamaları eleştirilerek "hukuki mücadeleye devam edileceği" bildirildi. 

Şirketin yazılı açıklamasında, işletme hakkının 16 yıldır yeterince bilgi ve deneyime sahip firma yerine aynı vasıflara sahip olmayan başka bir şirkete verilmesiyle 1 Haziran'dan bu yana problem yaşandığı savunuldu. 

Sözleşmenin sona ermesiyle sistemin devamı için gerekli tüm unsurların ihale şartname ve sözleşmesinde tarif edildiğinden fazlasıyla Eshot Genel Müdürlüğüne teslim edildiği belirtilen açıklamada, "Çalışma dönemimiz boyunca ilgili merciler tarafından defalarca denetlenen sistemimiz takdir edilmiş ve birçok şehre örnek gösterilmiştir. Günlük 2 milyon adet işlem hacmi olan bir sistemi yönetme, raporlama ve finansal anlamda para akışlarını idare etmenin özel uzmanlık gerektirdiği açıktır" ifadesine yer verildi. 

İhaleyi kazanan firmanın sistemi sorunsuz işletecek deneyiminin olmadığı ileri sürülerek, "Bu denli kapsamlı bir sistemin işletiminin el değiştirmesi sırasında yaşanan aksaklıkların karar verici yetkililerin ön gördüğü doğal süreç olduğu düşünülmektedir" görüşü savunuldu. 

ESHOT Genel Müdürlüğünün sadece yüklenici firmada değil, danışman üniversite seçiminde de benzer bir değişikliğe gittiği anımsatılan açıklamada, sistemin akış ve işleyişinin yanı sıra kritik noktalarını bilen kimse kalmadığı, birçok konunun deneme yanılma yoluyla yürütüldüğü iddia edildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bütün bunların üstüne Eshot Genel Müdürlüğü sahip olduğu kamu gücünü haksızca kullanarak firmamızı suçlamış, ihale yasaklısı olmamız için İçişleri Bakanlığına başvuruda bulunmuştur. Yanlış tercihlerinin faturasını firmamıza kesme çabası içerisindedir. Bilinmelidir ki hukuki mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Bu dönemde haksız suçlamalar nedeniyle ortaya çıkan maddi manevi tüm kayıplarımızı gerek Eshottan gerekse görevini kötüye kullanarak zarara uğramamız için özel çaba sarf eden yetkililerden tazmin edeceğimizi ve sorumlulara hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyuna bildiririz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.