Kene 2 ölüme daha neden oldu

Kene 2 ölüme daha neden oldu

Sivas'ta Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle tedavi gören 2.5 yaşındaki Muhammet Emin Bolat ile 23 yaşındaki Erdem Uslu öldü.

Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Gevrek Köyü'nde oturan Durak-Gülseren çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü Muhammet Emin, cuma günü öğle saatlerinde ailesiyle birlikte pikniğe gitti. Anne Bolat piknikte Muhammet Emin'in sağ koltuk altına kene yapıştığını farketti. Küçük çocuğun üzerindeki kene Sorgun Devlet Hastanesi'nde doktorlar tarafından çıkarıldı. Daha sonra ateşi yükselen Muhammet Emin Yozgat'taki özel bir hastaneye götürüldü. Ardından Yozgat'taki çeşitli hastanelere götürülen Muhammet Emin, pazartesi akşamı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Minik Muhammet burada sediatri servisinde tedaviye alındı. Bu sabah saatlerinde durumu ağırlaşan Muhammet Emin yaşamını yitirdi. Minik Muhammet'in cenazesi toprağa verilmek üzere Sorgun İlçesi'ne gönderildi.

Muhammet Emin'in dedesi Halil Bolat, hastaneye gittiklerinde gereken müdahalenin yapılmadığını iddia etti. Amcası Sedat Bolat ise kene ısırdıktan 2 saat sonra Muhammet Emin'i hastaneye götürdüklerini ve çocuğun ölüm sebebinin Sorgun Devlet Hastanesi ile Yozgat'taki iki özel hastane olduğunu öne sürerek şikayetçi olacaklarını belirtti.

TARLADA KENE ISIRDI

Diğer kene vakası ise Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Yeniyer Beldesi'nde meydana geldi. Üç ay önce evlenen 23 yaşındaki Erdem Uslu, pazar akşamı tarlada çalışıp eve geldikten sonra banyoda bacağına kene yapıştığını farketti. Bunun üzerine Sorgun Devlet Hastanesi'ne giden Uslu'nun bacağındaki kene doktorlar tarafından çıkarıldı. Çarşamba günü ateşi yükselen Uslu yeniden hastaneye gitti. Burada iddiaya göre kan değerlerinin normal olduğu ve sinüzit hastalığı nedeniyle ateşinin yükseldiği söylendi. Perşembe günü durumu daha da ağırlaşan Uslu, Sorgun Devlet Hastanesi tarafından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Enfeksiyon hastalıkları servisinde tedaviye alınan Uslu, pazar günü yoğun bakıma alındı. Uslu bugün sabah saatlerinde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Uslu'nun cenazesi diğer cenaze ile birlikte Sorgun ilçesine gönderildi. Erdem Uslu'nun babası Ahmet Uslu Yozgat'taki doktorların gereken müdahaleyi yapmadığını ifade ederek şikayetçi olacaklarını söyledi.

DHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.