Kendisine okuma yazma öğretene büyük ödül

Kendisine okuma yazma öğretene büyük ödül

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Yağınözu Mahallesi'nde yaşayan 62 yaşındaki Hasan Şen, kendisine okuma-yazma öğretene 10 dönüm tarla vereceğini söyledi.

Samsun'da okuma-yazma bilmediği için zorluk çeken 62 yaşındaki Hasan Şen, kendisine okuma-yazma öğreten 10 dönüm tarlasını vereceğini söyledi.

"OKUMA-YAZMA BİLMENİN ÖNEMİNİ ANLAYAMADIK"

Hasan Şen çocuk yaşlarda okuma-yazma bilmenin önemini anlayamadıklarını, yaş ilerleyince bu eksikliğin ortaya çıktığını, okula gidemediği için çok üzgün olduğunu belirtti.

"ÖĞRETEN OLSA 10 DÖNÜM TARLA VERİRİM"

Şen "Hayatın her alanında okuma yazma bilmemenin eksikliğini yaşıyorum. Hastaneye gitsem, devlet dairelerine gitsem bu yaşta zorluk çekiyorum. Yanımızda okuma-yazma bilen olmadan bir yere gidemiyoruz. Vallahi okuma-yazma öğreten olsa 10 dönüm tarla veririm. Çocukların bazılarını ortaokula kadar okuttum. Torunlarımın okuması için hiçbir fedakarlıktan kaçmayacağım." şeklinde konuşarak okuma-yazma bilmenin önemine vurgu yaptı.

"ÇOCUKLARIN OKUMASI İÇİN FEDAKARLIK YAPILMALI"

Okuma-yazmanın çok büyük bir nimet olduğuna dikkat çeken Hasan Şen, okumaya önem vermeyenlere çağrıda bulunarak kendisinin bu eksikliği çektiğini ve eziklik yaşadığını belirterek her çağda her alanda çocukların okuması için gereken fedakarlığı yapmalarını istedi.

"HER ŞEY ZAMANINDA OLMALI"

Okula gidemediği için çok üzgün olduğunu ifade eden Şen, yaşının ilerlediğini, öğrenmede zorlandığını, her şeyin zamanında olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.