Kendini tanrılaştıran batıyla Bediüzzaman gibi savaşmalısın

Kendini tanrılaştıran batıyla Bediüzzaman gibi savaşmalısın

Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tanrı fikrini, hakikat fikrini, tabiatı, hayatı ve insanı yokettiği, kendisini tanrılaştırmaya kalkıştığı için!

Yusuf Kaplan'ın yazısı
 
Yıllardır dünyayı dolaşıyorum karış karış. Hem Batı'yı hem Doğu'yu, hem Kuzey'i hem de Güney'iyle...
 
Bir de buna 12 yıl Londra'da yaşadığımı, Batı'yı, Batı'yı üreten, hâlen de bu rolünü sürdüren Londra'dan, Londra'nın havasını soluyarak, entelektüel havasını tarayarak, kültürel havasını yaşayarak yerinde/n tanıdığımı eklersem, burada söyleyeceklerim bir karşılık bulur zihinlerde, herhalde...
 
Dünyayı karış karış dolaşmak, yaşadığımız dünyayı üreten merkezlerden birinde uzunca bir süre yaşamış olmak, bana teorik olarak yaptığım gözlemleri sınama imkânı kazandırdı. Dünyanın bugün yaşadığı sorunların, nereden ve nasıl kaynaklandığını görmeme imkân tanıdı.
 
Bu yazıyı Afrika'nın, Asya'nın mazlum ve masum halkları üzerinde yıllarca yaptığım gözlemlerden sonra önce Patani'de sonra da Moro'da gördüğüm ürpertici manzaralar yazdırdı.
 
İNSANIN ONURUNU KORUMAK İÇİN...
 
O yüzden Batı'yla savaşıyorum ben! O yüzden kıtalar dolaşıyorum! Batı'nın, Batılı sömürgenlerin, semirmiş kapitalistlerin gözyaşına boğduğu masum ve mazlum insanların bir damla gözyaşını silmek için!
 
Sen de savaşmalısın Batı'yla. Niçin? Batı'yı kutsadığı, Batı'nın dışındakileri böcek olarak görerek Batı'nın tutsağına dönüştürdüğü için!
 
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Gücü kutsadığı, bütün 'güçsüzleri', güdülecek sürülere dönüştürdüğü için!
 
Tıpkı bir Nietzsche, bir Baudrillard, bir Tarkovsky, bir Gandi, bir Bediüzzaman, bir Breton, bir Kropotkin, bir Necip Fazıl, bir Sezai Karakoç, bir İsmet Özel, bir Nuri Pakdil gibi savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tıpkı onlar gibi, insanlığın onurunu korumak için!
 
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tanrı fikrini, hakikat fikrini, tabiatı, hayatı ve insanı yokettiği, kendisini tanrılaştırmaya kalkıştığı için!
 
Savaşmalısın! Yok olmamak için!
 
NİÇİN?
 
Savaşmalısın Batı'yla! Niçin? Tanrı fikrini yok edenin, insanı da, tabiatı da yok ettiğini, hayatı çölleştirdiğini gördüğün için!

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.