Kendini şarj eden motosiklet yaptı

Kendini şarj eden motosiklet yaptı

Uşak'ta motosiklet tamircisi Burak Karakuyun, yakıt masrafından kurtulmak için seyir halindeyken kendini şarj edebilen motosiklet tasarladı.

Karakuyun, 5 yıl oto elektrikçide çalıştığını ardından Eşme Meslek Eğitim Merkezi'nde 3 yıl eğitim aldığını söyledi.
 
Yakıt masraflarından kurtulmak için kendini kendini şarj edebilen bir sistem geliştirdiğini anlatan Karakuyun, şunları kaydetti:
"Yakıt çok pahalı, elektrik daha uygun olduğu için aklımıza elektrikli motosiklet yapma fikri geldi. Öncelikle bir benzinli motosikletin şasesini alıp, 5 akü yerleştirdim. Bunun yanında elektriği güce çeviren bir alet ile gaz kolu ve invertör yerleştirdim. Normalde 3 saat şarj ile ortalama 40 kilometre yol gidilirken alternatif akım üreten sistem sayesinde motosikletim kendini şarj ederek 80 ile 100 kilometre yol alabiliyor. Böylece yolun durumuna göre tek şarjla 100 kilometre gidebiliyorum."
 
Saatte 85 kilometre hıza ulaşabildiğini kaydeden Karakuyun, 15 yaşından küçük çocuklar için kilit monte ederek hızı sabitlediklerini de ifade etti. Geliştirdiği motosikleti bin 700 liraya mal ettiğini dile getiren Karakuyun, "Benim hedefim buna patent alıp bir Türk markası yapmak ama bunun için desteğe ihtiyacım var" diye konuştu.
Oğlunun geliştirdiği sistem sayesinde yakıt masraflarından kurtulduğunu belirten baba Gayıp Karakuyun da "Oğlumla gurur duyuyorum. Farklı düşünceleri var ancak bu farklı düşüncelerini pratiğe dökmesi için desteğe ihtiyacı var" dedi.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.