Kendini bilmeyen, kendine düşman olur

Kendini bilmeyen, kendine düşman olur

Geniş ilgi alanı ve çalışmalarıyla tanınan Dr. Savaş Ş. Barkçin, “Kendilik Üzerine” isimli seminerde gençlerle bir araya geldi.

Çınar Koleji Genç Düşünce Platformu tarafından organize edilen programda akademisyen, sanatçı ve yazar kimliği ile düşüncelerini paylaşan Barkçin, tarihsel süreç içerisinde yaşanan kafa karışıklıklarının resimden mimariye birçok alanda vermiş olduğu zararları örnekleriyle beraber anlattı ve  “Kendini bilmeyen, kendine düşman olur” dedi.

Çınar Koleji bünyesinde on yıldır faaliyet gösteren ve öğrencilerin akademik gelişimlerinin yanı sıra entelektüel yönlerini de geliştirmeyi amaçlayan Genç Düşünce Platformu’nun hazırladığı “Ayın Konuğu Programları” çerçevesinde bu ay Savaş Ş. Barkçin misafir edildi. Akademik çalışmalarının yanı sıra müzik, tarih, edebiyat, düşünce, siyaset ve kültür alanlarındaki birikimi ile tanınan Barkçin; yaptığı sunumda kendi olamayan toplumların kendine düşman olacağını vurguladı. Fert özelinde yaşanan ancak toplumsal olarak çok daha açık şekilde gözlenen kendi olamama krizinin müşahhas örnekleri üzerinde durdu.
 
Çınar Kongre Merkezinde yapılan sunumun ikinci kısmında “nasıl kendimiz oluruz?” sorusuna cevap verdi. Şikâyet yerine hikâyet etmenin, yani çözüm geliştirmenin gerektiğini örneklerle anlattı. Program öğrencilerin sorularıyla sona erdi.
 
Savaş Ş. BARKÇİN
 
1966’da Ankara’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra girdiği Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden 1989’da mezun oldu. Aynı yıl başladığı memuriyet hayatını uluslararası iliskiler, strateji, siyasal iletişim alanlarında çeşitli idarecilik ve danışmanlık görevlerinde bugüne dek sürdürdü. 1996 yılında ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’nde dünya tarihi ve teorisi alanında yüksek lisans yaptı. 2001 yılında Bilkent Üniversitesi’nde siyaset felsefesi doktorasını tamamladı. Muhtelif üniversite ve vakıflarda dersler verdi. Klasik Türk musikisini Ankara’da 12 yıl boyunca meşk etti. Fikir ve yazı mesaisi daha ziyade müzik, tarih, edebiyat, düşünce, siyaset ve kültür alanlarındadır. Barkçin; müzik albümleri, televizyon programları ve belgeseller üretti. Klasik Türk musikisi alanında beste ve güfteleri; klasik, halk tarzı ve serbest üslupta şiirleri, denemeleri, çocuk masalları, mizah yazıları, kısa hikâyeleri vardır.
 
Yayınlanan eserleri: Modern Dünyada Geleneksel İslâm (Seyyid Hüseyin Nasr’dan tercüme, İnsan, 1989), Şlop, Tembel Tekin, Evin Cini (Semerkand Çocuk, 2001), Görünmeyen Umman: Ahmed Avni Konuk (Klasik, 2009), 40 Makam 40 Anlam (Merkez Bankası yayını, 2011), Rumeli: Bir Müzik Seferi (IMKB yayını, 2012), Kalemin Dilinden (Avea yayını, 2012), Dîvân-ı Zerefşân (Litera, 2013), Şehirler ve Sesler (TİKA yayını, 2014), Gönül Dağı (Erdem, 2015), Kalbin Aklı (İnsan, 2016), Gönül Makâmı (2017).

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.