Kendimi Bediüzzaman'ın torunu olarak görüyorum

Kendimi Bediüzzaman'ın torunu olarak görüyorum

Hilal Kaplan, Ermeni meselesinde o örneği verdi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Ermeni çetecilere karşı mücadelesinde İslami ölçülere göre hareket ettiği için kendisini Bediüzzaman'ın torunu gördüğünü söyledi.
 
Ermenilerin ölmesine sebep olan ittihatçı operasyon ile Ermeni çetelerin Müslümanları öldürmesinin bunlar dışındaki masum insanlara teşmil edilmemesi gerektiğini vurgulayan Kaplan, Başbakan Erdoğan'ın taziye mesajına destek verdi.
 
Kaplan, "24 Nisan 1915'te başlatılan İttihatçı operasyon İslâm hukuku açısından zulümdür; bunun dışında verilen isimler bir Müslüman olarak beni çok da ilgilendirmiyor. Üstelik zulme zulüm demek, özellikle 1915 sonrası bazı Ermeni çetelerinin intikam amacıyla işledikleri suçları veya ASALA'nın işlediği cinayetleri ya da Hocalı Katliamı gibi diğer zulümleri görmezden gelmeyi de gerektirmez. Zulüm, zulümle yıkanmaz çünkü. Zalimin de ırkı yoktur, mazlumun da..." dedi.
 
Bediüzzaman Hazretlerinin Ermeni çeteleriyle mücadelesinde kadın ve çocuklara dokunmamasını hatırlatan Kaplan, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Bu günâh önce İttihatçıların, sonra onlarla işbirliği yapanların sonra da bu zulme ses çıkarmayanların üzerinedir. Çünkü 24 Nisan 1915'te başlayan süreçte 'Hak' ayaklar altına alınmıştır. Boğazlıyan Müftüsü Abdullahzade Mehmet Efendi'nin tehcir sorumlularından Boğazlıyan Kaymakamı Kemâl Bey'e 'Allah var ve O'nun gazabından korkun!' demesi bundandır. 
 
"1918'de Rus ordusuyla beraber Doğu'da terör estiren Ermeni çeteleriyle mücadeleye liderlik eden Bediüzzaman'ın 'Kadınlara ve çocuklara dokunmak caiz değildir' hükmünü ısrarla hatırlatması da bundandır.
 
Kendimi sosyal Darwinist, militan laik Talat Paşa'nın değil, bir ahlâk abidesi olan Bediüzzaman'ın, Ya da Ermeni köylüleri en vahşi yöntemlerle öldürten Boğazlıyan Kaymakamı Kemâl Bey'in değil, ona karşı çıkan Boğazlıyan Müftüsü Abdullahzade Mehmet Efendi'nin torunlarından biri olarak görüyorum. Bu yüzden Başbakan Erdoğan'ın sadece özgüvenli bir ülkenin liderine değil, en başta bir Müslüman evlâdına yakışan taziyesini memnuniyetle karşılıyorum.
 
Yazının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum