Kendi yaptırdığı camiye imamlık yapıyor

Kendi yaptırdığı camiye imamlık yapıyor

Van'ın Muradiye ilçesinde yaşayan Ömer Kurt, babasının vasiyeti üzerine İstanbul'daki evini satarak yaptırdığı camide imamlık yapıyor.

İstanbul'da tekstil işinde çalışan ve spor eğitmenliği yapan Kung Fu Türkiye ikincisi Ömer Kurt; Umreye gittiğimde tanıştığı bir hocadan etkilenerek kendisini dini hizmetlere adadığını söyledi. İstanbul'da spor salonunu açtığını ve burada öğrencilere hem spor yaptırıp hem de dini dersler vermenin yanında vatan ve millet sevgisi aşıladığını dile getiren Ömer Kurt, İstanbul'daki evini satıp memleketi Van'ın Muradiye ilçesi Kandahar Mahallesi'ne dönerek kendi arsasının üzerine imkânlarıyla inşa ettiği camide müftülüğün izniyle 8 yıldır hem imam hatiplik hem de Kur'an öğreticiliği yaptığını kaydetti.

Babasının vasiyeti üzerine Kandahar Mahallesi'nde cami yaptırdığını belirten Kurt, imkânları el vermeyince de minareleri hurdacıdan temin ettiği 2 adet yaklaşık 20 metre uzunluğundaki demir borulardan yaptırdığını söyledi.

10 çocuk babası 39 yaşındaki Ömer Kurt, memleketi Van'a hizmet etmek için döndüğünü söyledi. Mahallede önceden cami olmamasından dolayı halkın komşu mahallelerdeki camilere gittiğini ifade eden Kurt, "Camiyi babamdan kalan yol üzerindeki arsama yaptırdım ki buradan geçenler gördüklerinde namazı hatırlasın. Kıbleye dönük yapmak istedim, ama bu sefer de cami dar oluyordu. Sonra kıbleyi de göstermek amacıyla minare yapmak istedim. Ama minare yapma imkânım olmadığı için hurdacılar sitesinde demir boru aldım. Demir borulardan yaptığım iki minarenin arası kıbleyi işaret ediyor" dedi.

Kurt, caminin inşası için en ufak bir yardım almadığını, bu hizmeti karşılık beklemeden yaptığının altını çizerek, insanların para için İslam'a hizmet etmemeleri gerektiğini vurguladı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.