Kendi Boğaz Köprüsü'nü yaptı

Kendi Boğaz Köprüsü'nü yaptı

Trabzon'un Maçka ilçesine bağlı Mataracı Köyü'nde 25 yıl önce evinin önüne kendi imkanlarıyla asma köprü yapan 80 yaşındaki Ali Yılmaz, köprüden 25 ton ağırlığında yük taşınabileceğini söylüyor.

Hiçbir proje olmadan tamamen kendi tasarımı ile köprüyü inşa ettiğini belirten Yılmaz, köprünün İstanbul Boğaz Köprüsü kadar güvenli ve kuvvetli olduğunu söylüyor.
Her şeyi devletten beklememek gerektiğini belirten Yılmaz, "Köprüyü 1993 yılında hepsini kendi imkanlarımla yaptım. Boyu 29.5 metre. Fiyatına gelecek olursa bugünkü maliyetiyle 20-25 bin TL buldu. Köprüde 10 tane halat var. 4'ü altta, 3'ü sağ tarafta 3'ü de sol tarafta. Hiçbir yerden ne proje ne de mühendislik örneği almadım. Benim mesleğim şoförlük ve tamircilik. Ancak bu işleri çok iyi biliyorum. Köprüden geçerken sallanmasının hiçbir önemi yok. Evimi yaparken üzerinden büyük makine geçti. Üzerinden çok rahatlıkla 20-30 ton geçer. Köprüyü yaparken önce bana izin vermemiştiler, eğer izin verseydiler çok daha güçlüsünü yapardım. Yani benim yaptığım Köprü İstanbul Boğaz Köprüsü kadar kuvvetli ve sağlam. Köprünün en önemli olan yeri kafalardır yani bağlantılarıdır. Dünyada yapılmayacak bir şey yoktur, yeter ki kafayı biraz kullanalım. Bu köprüyle ilgili gelip benden bilgi alanlar oldu" dedi.

Haberler

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.