Kemalizm postu ile Risale-i Nur okuyanları ezdiler

Kemalizm postu ile Risale-i Nur okuyanları ezdiler

Eygi, Kemalizm postu ile Risale-i Nur okuyanların, Kur’an ve iman hizmeti yapanların ezildiğini, zindanlarda inletildiğini söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Milli Gazete yazarı Mehmet Şevket Eygi, Kemalizm postu ile Risale-i Nur okuyanların, Kur’an ve iman hizmeti yapanların ezildiğini, zindanlarda inletildiğini söyledi.
 
Türkiye halkının çoğunluğunun Müslüman olduğunu belirten Eygi, Müslüman çoğunluğun son seksen sene içinde çok kötü, çok kara, çok zulümlü günler gördüğünü ifade etti.
 
Eygi, yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Kendilerine Kemalist diyen veya Kemalizm postuna bürünen egemen azınlıklar, vesayetçiler Müslümanlara sömürge yerlisi muamelesi yaptı. Sovyet Birliğindeki zulümlere paralel olarak, Türkiye'de Müslümanlara kan kusturdular. 
 
On binlerce camiyi, medreseyi, tekkeyi, vakıf binasını yıktılar, kapattılar, kiraya verdiler, sattılar, gayesi dışındaki işlerde kullandılar; genç nesillere din eğitimi verdirtmediler, zikrullah yapanları, Risale-i Nur okuyanları, Kur’an ve iman hizmeti yapanları ezdiler, ağır cezalarda muhakeme ettiler, zindanlarda inlettiler.
 
Tarihî İslam kabristanlarının yüzde doksan yedisini yok ettiler. Bir tek, kendi kabristanları olan Üsküdar Bülbülderesi Dönmeler mezarlığına dokunmadılar. Dine savaş açtılar. Ezan-ı Muhammedîyi bile yasakladılar, okuyanları hapislere attılar. Halkevlerinin aylık dergisi Ülkü’de, “En iyi din terbiyesi dinden hiç bahs etmemektir” diye yazdılar.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.