Kemal Unakıtan Kimdir?

Kemal Unakıtan Kimdir?

Türkiye siyaset dünyasının önemli isimlerinden biri olan, üç dönem Maliye Bakanlığı görevini üstlenmiş, AK Parti'de de Eskişehir Milletvekilliği yapmış olan Kemal Unakıtan vefat etti. Peki Kemal Unakıtan Kimdir? İşte özgeçmişi...

12 Ekim 2016 Sabahı İstanbul'da vefat eden Kemal Unakıtan, sevenlerini ve siyaset dünyasını yasa boğdu. Türkiye Siyasetinde önemli bir yere sahip olan Kemal Unakıtan, üç dönem, yani 58. 59. ve 60. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı yaparak Kamuoyunda adından sıkça söz ettirdi.

1946 Edirne doğumlu olan Unakıtan, ilk, orta ve lise tahsillerini de Edirne'de tamamlamıştır.

1968 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden de mezun olan Unakıtan, mezuniyetinden sonra Maliye Bakanlığı'nda hesap uzmanı olarak göreve başladı.

Burdaki görevinden harici, SEKA'da Genel Müdür Yardımcılığı ve sonrasında Müdürlük görevi yapan Unakıtan, devletteki görevlerinin ardından özel sektöre geçti ve pek çok sektörde ticaret ve ekonomi alanında çalıştı.

2002 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine yer alan Kemal Unakıtan, 2002 yılında TBMM'ye girdi. Abdullah Gül başkanlığındaki 58. Hükümet'ten sonra, Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki 59. ve 60. hükümetlerde de Maliye Bakanlığı görevini icra etti.

Türkiye'nin geçirdiği dönüşümlerin ve döneme damga vuran Özelleştirmelerin başrollerinden biri olan Kemal Unakıtan, evli ve üç çocuk babasıydı. Vefat ettiğinde ise 70 yaşında idi.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.