Keçiören Metrosu ne zaman açılacak? Keçiören Metrosu durakları

Keçiören Metrosu ne zaman açılacak? Keçiören Metrosu durakları

Ankaralılar için büyük gün geldi çattı. Yılların çözülemeyen düğümü Keçiören Metrosu nihayet açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından gerçekleştirilecek Keçiören Metrosu ne zaman açılacak? Keçiören metrosu durakları....

Ankaralıların şüphesiz ki yıllardır en çok merak ettiği soruların başında; Keçiören Metrosu ne zaman açılacak? sorusu yer alıyor. 10 yılı geçkin süredir bir türlü çözülemeyen Keçiören Metrosu konusu, 2017 yılı itibari ile nihayet çözüldü. Yapımını Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın üstlendiği Keçiören metrosu nihayet açılıyor.

Ankara'nın başta Keçiören olmak üzere pek çok ilçesi ve semtinin trafiğini rahatlatacak Keçiören Metrosu'nun açılması giderek yaklaşıyor. Vakit yaklaştıkça yeni sorular da soruluyor. Keçiören Metrosu ne zaman açılacak? Keçiören metrosu saat kaçta açılacak? Keçiören metrosu ne zaman hizmete girecek? Keçiören Metrosu kızılay'dan mı kalkacak? Keçiören metrosu durakları gibi aramalar şu sıralar Ankaralılar tarafından sıkça yapılıyor.

Keçiören Metrosu ne zaman açılıyor? Keçiören Metrosu Açılışı Saat Kaçta?

Ankaralıların merak ve heyecanla beklediği Keçiören Metrosu, 5 Ocak 2017 Perşembe günü açılacak. Açılış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katılımları ile gerçekleşecek.

Günde yaklaşık 800 bin kişinin kullanacağı metronun uzunluğu ise 9.2 KM olarak açıklandı.

Keçiören Metrosu 5 Ocak 2017'de saat 14.00'da açılacak ve açılış töreninin ardından hizmete girecek.

Keçiören Metrosu durakları ve Keçiören Metrosu Güzergahı

Keçiören Metrosu'nun açılmasına saatler kala, pek çok Ankaralı Keçiören Metrosu'nun güzergahı nasıl olacak ve keçiören metrosu duraklarını merak ediyor.

Keçiören Metrosu Kızılay'dan mı geçecek sorusu yanıt buldu. Buna göre Keçiören Metrosu Kızılay'dan değil, Atatürk Kültür Merkezi'nden başlayacak. AKM'den başlayacak olan Metro, Gazino bölgesinde son bulacak. Keçiören Metrosu durakları ise şu şekilde;

Şehitler (Gazino), Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Belediye, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ ve AKM (Resimde M4 yazılı yer Keçiören Metrosu'dur. Ayrıca Siyah çizgiler Kaçiören Metrosu güzergahıdır)

10481.jpg
Keçiören Metrosu ile birlikte Sincan'da yaşayan biri aktarmalar ile Keçiören'e kadar yer altından gidebilecek.
Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.