Keçi sütü mercek altına alınıyor

Keçi sütü mercek altına alınıyor

Bayramiç'te, "İzmir, Balıkesir, Çanakkale İllerinde Güvenli Keçi Sütü ve Ürünleri Üretiminin Geliştirilmesi, Alternatif Pazar Olanaklarının Saptanması Projesi" için üreticilerle anket yapılıyo

Bayramiç ilçesinde, "İzmir, Balıkesir, Çanakkale İllerinde Güvenli Keçi Sütü ve Ürünleri Üretiminin Geliştirilmesi, Alternatif Pazar Olanaklarının Saptanması Projesi" kapsamında süt üreticilerine anket uygulandı.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen proje, Ege Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Balıkesir Üniversitesinden (BAÜ) ekiplerce yürütülüyor.
Bayramiç'e gelen Ege Üniversitesinden Prof. Dr. Sayıt Engindeniz ile ÇOMÜ'den Doç. Dr. Duygu Aktürk ve Doç. Dr. Ferhan Savran, süt üreticileriyle anket yaptı.
Savran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmaya, bölgelerdeki ziraat odaları ile koyun keçi yetiştiriciliği birliklerinin destek verdiğini söyledi.
İlçedeki anketin 70 üreticiyi kapsadığı bilgisini veren Savran, şöyle konuştu:
"Anket çalışmasında üreticilerle görüşüldükten sonra keçi sütü, bilimsel ortamda incelemeye alınacak. Çalışmanın birinci ayağı üretici, ikinci ayağı sanayici, üçüncü ayağı ise tüketici olacak. Anket çalışmaları bu yönde yürütülecek. Üretici ne istiyor? Sanayicinin nasıl bir keçi sütü istediği belirlenecek. Tüketicinin keçi sütünü hangi gıdalarda tercih ettiği tespit edilecek. Anket sonuçları değerlendirilerek keçi sütünde bilimsel bir veri tabanı oluşturulacak."
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan ise anketin çok önemli olduğunu, böylelikle üretici, sanayici ve en önemlisi tüketicinin ne istediğinin belirleneceğini dile getirerek, üretimin bu istekler doğrultusunda yönlendirileceğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.