KDK kadın ve çocuğa yönelik şiddetle ilgili rapor hazırlayacak

KDK kadın ve çocuğa yönelik şiddetle ilgili rapor hazırlayacak

Kamu Denetçiliği Kurumunca, kadın ve çocuğa yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin mevcut mekanizmaların işleyişindeki aksaklıkların tespiti ve somut çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla özel rapor hazırlanacak.

Kamu Denetçiliği Kurumundan (KDK) yapılan yazılı açıklamaya göre, çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin mevcut mekanizmaların işleyişindeki aksaklıkların tespiti ve somut çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla ilgili kamu kurumlarının temsilcileri ile toplantı düzenledi.

Toplantıda konuşma yapan Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, KDK'nin toplumun genelini ilgilendiren veya çözüm aranması gereken hususlarda özel rapor hazırlama yetkisinin olduğunu belirterek, çocuğa ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin rapor hazırlanacağını bildirdi.

Toplumdaki şiddet olaylarının, milletin örfüne, adetine, geleneklerine uymayan bir düzeyde olduğunu anlatan Malkoç, şunları kaydetti:

"Türkiye'de, aile içi şiddetin veya kadına karşı şiddetin önlenmesine yönelik alınması gereken bütün yasal düzenlemeler yapılmış ve çoğu Avrupa ülkelerinden daha ileri düzeydedir. Ancak bütün bunlar bu durumu çözmemiş. Bir yerde bir sıkıntı var. Bunu devletin bu kurumları tespit edecek. Bu tespit etme çalışmaları sonunda düzenlenen raporlara göre konuyla ilgili düzenleme yapılacak. Çünkü bizim kurumumuzun görevlerinden birisi de yasalarda değişiklik yapılması gerekiyorsa tespit ettiğimiz sorunlu alanlarla ve yasa değişiklikleriyle ilgili Meclisle, siyasi partilerle veya Bakanlıklarla görüşme yapmaktır."

"Kurumlar arasında koordinasyon eksikliği var"

Kadın ve çocuğa yönelik şiddetin mutlaka çözülmesi gereken bir sorun olduğunu vurgulayan Malkoç, bu konuda hem üniversiteler nezdinde hem de diğer alanlarda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirtti.

İlgili kurumların da bu noktada çalıştığını bildiren Malkoç, "Türkiye'de sıkıntı, kurumlar arasında yeterince organizasyon veya koordinasyon olmamasıdır. Biz bunu, verdiğimiz birçok tavsiye kararlarında gördük. Biz çaba göstereceğiz, neticeyi almak için hep beraber çalışacağız. Bu noktada da ikna edilmesi gerekenleri ikna edeceğiz ve umut ediyorum ki bu çalışmalar en güzel neticeyi verecektir." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.