Kazak hacıların İstanbul ziyareti

Kazak hacıların İstanbul ziyareti

Kazakistanlı 100 hacı, hac farizasını yerine getirdikten sonra İstanbul'a uğradı ve buradaki selatin camileri gezdi

Hac ibadetini yerine getiren Kazakistanlı 100 hacı, dönüşlerinde İstanbul’a uğradı. Osmanlı döneminden bu yana devam eden geleneği sürdüren hacılar, başta Eyüp Sultan ve Sultanahmet camileri olmak üzere bir çok tarihi ve manevi değeri yüksek mekanları ziyaret ettikten sonra ülkesine döndü.
 
Bağcılar ilçesi ile kardeş olan Kazakistan’ın Çimkent şehrinden 100 hacı, hac ibadetini yerine getirdikten sonra dönüş yolu olarak İstanbul’u tercih etti. Çimkentli hacılar, Bağcılar Belediyesi tarafından ağırlandı.
 
İstanbul’da Kazak hacılar, ilk olarak Eyüp Sultan ve Sultanahmet camilerini ziyaret etti. Eyüp Sultan Camisi’nde namaz kılan hacılar İslam aleminin birliği için dua ettiler.  
 
Kazakistan’la Türkiye’nin iki ayrı ülke, tek millet olduğunu ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Kazakistan’da iftar programları düzenlediklerini hatırlattı. Çağırıcı, “Aynı ortak tarihten geliyor aynı duyguları paylaşıyoruz” dedi. 
 
Osmanlı döneminde özellikle Türkistan ve Rusya’dan hacı adayları İstanbul üzerinden Hac yolculuğuna başlarken yine hac dönüşünü İstanbul üzerinden gerçekleştiriyorlardı. İstanbul’da toplanan hacı adayları düzenlenen görkemli sürre alayları ile kutsal topraklara uğurlanıyordu.
 
Dünya Bülteni 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.