Kayserili, İngilizce pazarlığı öğrenecek

Kayserili, İngilizce pazarlığı öğrenecek

Erciyes'e gelecek turistin uğrak yerlerinden olması beklenen Tarihi Kapalı Çarşı esnafına eğitim verilmeye başlandı.

Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, "Esnafımızın en azından bir turistle pazarlık yapabilecek, fiyat verebilecek ufak tefek hasbıhal yapabilecek seviyede yabancı dil bilmesi önemli. Bu bizim açımızdan önemli bir kriter olacak" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince hayata geçirilen ve Erciyes Dağı'nın dünyadaki önemli kayak merkezlerinden birisi olmasını hedefleyen Erciyes Master Planı çerçevesinde Tarihi Kapalı Çarşı esnafına eğitim verilmeye başlandı. Proje kapsamında tarihi Selçuklu dönemine kadar uzanan Tarihi Kapalı Çarşı'nın esnafı, Ticaret Odası Konferans Salonu'ndaki eğitimlere katılıyor.
 
TUR SAYISI ARTIRILACAK

Erciyes AŞ Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı, geçen yıldan itibaren özellikle iskandinav ülkelerinden, Almanya'dan, Hollanda'dan hatta hiç beklemedikleri Uzakdoğu ülkelerinden Erciyes'e turist geldiğini söyledi. Bu yıl hem Fransa hem de Rusya ile görüşmeler yaptıklarını belirten Cıngı, turların sayısının artmasını beklediklerini, Büyükşehir Belediyesinin projesinin ana hedefinin kent ticaretine, ekonomisine ve kültür hayatına katkı sağlamak olduğunu dile getirdi. Önümüzdeki yıllarda kente gelecek turist sayısının katlanarak artmasını beklediklerini ifade eden Cıngı, "Kenti yabancı misafirlere hazırlamak istiyoruz. Maalesef Kayseri bir turizm kenti değil. Kapadokya bölgesine çok yakın olmamıza ve Kapadokya bölgesine gelen yıllık 3 milyon turistin yüzde 90'ı Kayseri havaalanıyla bu bölgeye ulaşmasına rağmen biz bu turisten istifade edemiyoruz. Erciyes Master Planı'nın ana hedeflerinden birisi bu" diye konuştu. Cıngı, yerli ve yabancı turistlerin Erciyes Dağı'nın yanı sıra kent merkezindeki tarihi mekanları da gezeceğini belirtti. 

ESNAFA YABANCI DİL EĞİTİMİ 

Esnafa, 'turizm nedir, turist neden bir yerleri ziyaret eder, turistin davranış kodları, ihtiyaçları, alışveriş formatı' gibi genel konuların yanı sıra dil eğitimi de verileceğini anlatan Cıngı, eğitimin uzun soluklu olacağına dikkati çekti. Esnaf için yabancı dil kursları da düzenleyeceklerini ifade eden Cıngı, "Esnafımızın en azından bir turistle pazarlık yapabilecek, fiyat verebilecek ufak tefek hasbıhal yapabilecek seviyede yabancı dil bilmesi önemli. Bu bizim açımızdan önemli bir kriter olacak. Dil eksikliği kentimizde çok ciddi şekilde hissediliyor" diye konuştu. Cıngı, özellikle Japon turistlerin gezecekleri yerle ilgili öncesinde çok fazla okuyarak bilgi edindiklerini, Kayseri'ye geldiklerinde de kentin tarihin ilk dönemlerinden bu yana ticaret kenti olduğunu bilerek geldiklerini söyledi. Kayserilinin ticarete yatkınlığının da turistlerce bilindiğine dikkati çeken Cıngı, "Ahilik kültürünü turiste yansıtmalıyız. Nasıl olsa bu bana bir kere geldi bir daha gelmez fikriyle turiste maddi anlamda yüklenmemek lazım. İllaki pazarlık yapılacaktır, global turist bunu zaten bilir. Bunun hangi seviyelerde yapılması gerektiği esnafa anlatılacak. Bu süreçte acenteler, tur operatörleri ve turist rehberleriyle ticaret erbabının ilişkilerinin profesyonel turizm camiasında nasıl yürüdüğü ele alınacak" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.