Kayseri'den 42 ülkeye gaz deposu ihracatı

Kayseri'den 42 ülkeye gaz deposu ihracatı

Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir firma ürettiği basınçlı gaz depolarını 42 ülkeye ihraç ediyor.

Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Göknar, "Türkiye'ye karşı büyük bir güven var. Doğru iş ve kaliteli ürün bulabiliyorlar. Avrupa'nın pahalı ürünlerini birçok ülke tercih etmiyor. Buna karşın bizim kaliteli ürünlerimiz diğer ülkeler için daha cazip geliyor" dedi.
 
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'nde basınçlı gaz deposu üretimi yapan bir firma, başta Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Tunus, Hindistan, Rusya ve Almanya olmak üzere 42 ülkeye ihracat yapıyor. Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Göknar, yaptığı açıklamada, 45 yıl önce atölye olarak kurulan firmalarının, şu an 36 bin metrekarelik bir alanda hizmet verdiğini söyledi. Ekonomideki istikrarlı gidişin, Türk firmalarının ihracat payını artırdığını belirten Göknar, "Türkiye'ye büyük bir güven var. Doğru iş ve kaliteli ürün bulabiliyorlar. Avrupa'nın pahalı ürünlerini birçok ülke tercih etmiyor. Buna karşın bizim kaliteli ürünlerimiz diğer ülkeler için daha cazip geliyor" diye konuştu. Türkiye'den yapılan basınçlı gaz deposu ihracatının önemli bir kısmının şirketleri tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Göknar, şunları kaydetti: "Bazen 'bu alanda birçok üretim yapan ülke var. Peki neden Türkiye tercih ediliyor' diye soruyorlar. Bunun cevabı belli. Kalite, uygun fiyat ve çabuk teslim bir araya gelince tercih ediliyorsunuz. Teslim süreleri de ihracatta çok önemli bir yere sahip. Zira biz birçok ürünümüzü söz verdiğimiz tarihten önce teslim ediyoruz. Yıllık ortalama 13 milyon avro ihracatımız var. Bu şirketimizin cirosunun neredeyse yüzde 50'sine denk geliyor. Ülkemizde bu işi yapan çok köklü ve kaliteli üretim yapan firmalarımız var ancak Türkiye'den yapılan ihracatın önemli bir kısmı bizim şirketimiz tarafından yapılıyor."

TÜRKİYE, HER PAZARIN DİKKATİNİ ÇEKİYOR

İmalat müdürü Adil Alparslan ise, bu alanda Türkiye'de lider konumda olduklarını vurguladı. Dünya pazarında da çok iyi bir durumda olduklarına dikkati çeken Alparslan, "İhracat Türkiye'nin 1980'den sonra tanıştığı bir şey. Türkiye, insan kalitesiyle, üretim kalitesiyle artık her pazarın dikkatini çekmeye başladı. Avrupa bu tankları üretmeye kalksa, ürünü bizden iki kat daha pahalıya mal eder. Çünkü iş gücü pahalı" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.