Kayseri'de Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü düzenlendi

Kayseri'de Doğu Türkistan'a destek yürüyüşü düzenlendi

Kayseri’de Ülkü Ocakları tarafından Tayland’daki 300 Doğu Türkistanlı’nın Türkiye’ye getirilmesi için yürüyüş düzenledi.

"Doğu Türkistan Kan Ağlıyor Haberin Var mı?" pankartının dikkat çektiği yürüyüşe MHP Kayseri İl Başkanı Mete Eke ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Kayseri Forum Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup, ellerinde Türk ve Doğu Türkistan bayraklarıyla yürüyüşe geçti. MHP İl Başkanı Mete Eke ve il yönetiminin de katıldığı yürüyüşte sloganlar atıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Burada bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Selim Gümüş, 60 yıldır Doğu Türkistan’da Çin tarafından işkence ve zulüm uygulandığını belirtti. Gümüş, "Kardeşlerimizin evi yakılmakta, kundaktaki bebekler öldürülmekte, 1 milyon Doğu Türkistanlı zorla evlerinden alınarak namuslarına el uzatılmaktadır. Karşı koyan kardeşlerimiz hapse atılmakta sorgusuz sualsiz her türlü işkenceye maruz kalıp adeta ölümlerini beklemektedir. Bu bağlamda var olma savaşı veren soydaşlarımız anılarını, vatanlarını ve akrabalarını geride bırakarak göç yolunu tutmuşlardır. Bunlardan 367 Uygur Türkü kardeşimiz Tayland’a sığınmış, açlık ve hastalıkla baş başa bırakılmış ve kaderlerine terk edilmiştir. Buradan açıkça ifade ediyorum bu zulmün aktörleri kalbi taş çehrelerdir. Tarihi kültürel değerleri hiçe sayarcasına her şeyden öte bu insanlık dramına sessiz kalan mevcut hükümet ise zalimin büyük suç ortağıdır. Bunun en somut örneği Tayland’daki kardeşlerimizin yaşadıklarıdır. Eğer kundaktaki bebek soğuktan ölüyorsa, yüzlerce soydaşımız açlığa mahkum ediliyorsa bunun en büyük sebebi mevcut siyasi iktidardır. Umutlarını, Türkiye’ye bağlayan analar, bacılar, bilin ki Uygur Türkleri sahipsiz değildir. Bu davaya sahip çıkmayanlar, özünü kaybetmiş değerlerden yoksul zalimin karşısında susan dilsiz şeytanlardır. Doğu Türkistan davası bizim davamızdır. Doğu Türkistan bizlerden bir parçadır. Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimiz bizim canımızdır." dedi.

Açıklamanın ardından Çin bayrağı yakıldı ve 'Kahroslun Çin, yaşasın Doğu Türkistan' şeklinde slogan atıldı.

CİHAN

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.