Kayıtsız Suriyeliye hizmet yok!

Kayıtsız Suriyeliye hizmet yok!

Kayıt altına alınamayan Suriyeliye eğitim, sağlık ve sosyal yardım verilmeyecek.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerin kayıt altına girmemesi durumunda bazı hizmetlerden yararlanmasının önüne geçilecek.Bu kapsamda Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin sayıları 2 milyona yaklaşırken, kayıt altına alınan Suriyeli sayısının ise 952 binde kaldığı öğrenildi.Kayıtsız Suriyelilerin kayıt altına alınabilmesi için kamu kurum ve kuruluşları adeta seferberlik başlatacak tüm Suriyelilerin kayıt altına alınması sağlanacak. Yapılacak çalışmalar kapsamında henüz kayıt işlemini yaptırmayan yabancılara konunun önemi duyurulacak. Bu yabancıların kayıt merkezlerine müracaatları sağlanacak ve kayıtlarının hızlandırılması için tüm kamu ve kuruluşları ile yerel yönetimlere ait imkânlar kullanılacak. Suriyelilerin hizmet almak için iletişim kurdukları kamu kurum ve kuruluşları ile vakıflar, belediyeler, muhtarlıklar, kayıtsız Suriyelileri emniyet birimlerine yönlendirecekler.
 
Kayıt altına alınmayan Suriyelilerin tespiti amacıyla kolluk görevlileri tarafından yapılan denetimler de artırılacak ve kayıtsız olduğu anlaşılanlar kayıt merkezlerine kolluk refakatinde götürülecek. Acil sağlık hizmetleri hariç olmak üzere, kayıt işlemlerini tamamlamayan Suriyelilere sağlık, eğitim, sosyal yardım gibi hizmetler verilmeyecek.
 
GERİ DÖNECEKLER DE KAYIT ALTINA ALINACAK
 
Ülkelerine gönüllü geri dönüş yapmak isteyenler olduğunda ise öncelikle kayıtları kontrol edilecek, yoksa kayıtları tamamlanacak ve gönüllü geri dönüşlerin de sisteme verişi girişleri yapılacak. Ayrıca valiler kayıt işlemlerinin bizzat takip ve denetimlerini yapacaklar. Valilikler bünyesinde kayıt yapma ve kayıtları güncel tutma işlemlerini takip etmek üzere de komisyon oluşturulacak.
 
 
Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.