Kayısı çiçekleri erken açtı

Kayısı çiçekleri erken açtı

Doğunun Çukurova'sı olarak nitelendirilen Iğdır'da havaların sıcak geçmesiyle birlikte kayısı ağaçları bir ay erken çiçek açtı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde seyrettiği ve güneşin kendini hissettirdiği yörede kayısı ağaçları çiçek açtı. Son bir aydır havaların güneşli ve sıcak geçmesinden dolayı kayısı ağaçlarının erken çiçek açtığını ifade eden Iğdırlılar, bu yıl dağdaki kar ve ovadaki çiçek görüntüsünün kentlerine daha da güzel bir görünüm kattığını söylediler.

Ali Asker Zeyneloğlu isimli çiftçi, bu yıl çiçeklerin erken açtığını, geceleri don olmaması durumunda bu yıl kayısı mahsulünün yüzlerini güldüreceğini belirtti. Zeyneloğlu, 'Genelde Nevruz bayramından 15 ile 20 gün sonra kayısı çiçek açardı. Ama bu yıl mart ayında çiçek açtı. Yani yaklaşık 20-30 gün erken çiçek açtı. Eğer geceleri yağmur yağarsa ve don olmasa, bereketli bir yıl geçecektir' dedi.

Şahbattin Gonca ise, hala kıştan çıkılmadığını belirterek, havaların soğuk geçmesi durumunda erken açan kayısı çiçeğinin donabileceğini söyledi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.