Kayıp gençleri arayan İsrail Batı Şeria’daki baskısını artırıyor

Kayıp gençleri arayan İsrail Batı Şeria’daki baskısını artırıyor

İsrail ordusu, Filistin’in Batı Şeria bölgesinde 11 gün önce kaybolan İsrailli üç genci arama gerekçesiyle bölge üzerinde kurduğu baskıyı her geçen gün artırıyor.

İsrail askerlerinin bölgede gerçekleştirdiği ev baskınları sırasında dün yaşanan çatışmalarda iki Filistinli hayatını kaybetti. Böylece 16 yaşındaki kayıp gençler Gil-Ad Şaer ve Naftali Fraenkel ile 19 yaşındaki Eyal Yifrah’ın bulunmasına yönelik operasyonlarda öldürülen Filistinli sayısı 4’e yükselmiş oldu. Birçoğu Hamas üyesi olmak üzere 350’den fazla kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan Hamas mensupları arasında milletvekilleri ve meclis başkanı da bulunuyor. Batı Şeria’da binlerce İsrail askerinin katılımıyla düzenlenen operasyonlarda 12 Haziran’dan beri yapılan ev baskınlarının sayısı 1600’ü buldu.
 
İsrail, gençlerin kaybolduğu ilk günlerden beri herhangi bir delil ortaya koymasa da geçtiğimiz nisan ayında El Fetih’le birleşme anlaşması imzalayarak milli mutabakat hükümeti kuran Hamas’ı suçluyor. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün yaptığı açıklamada konuyla ilgili “açık delilleri” bazı devletlerle paylaştığını bunları yakında kamuoyuna da duyuracaklarını söyledi. Öte yandan İsrail ordusu, işgal altında tuttukları Golan tepelerine dün Suriye tarafından atılan bir bomba sonucu 15 yaşındaki İsrailli bir gencin hayatını kaybettiğini açıkladı.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.