Kaybedeni olmayan yarışmaya ilgi büyüyor

Kaybedeni olmayan yarışmaya ilgi büyüyor

Peygamber Yolu Derneği’nin Türkiye geneli düzenlediği ‘Herkes O’nu Okuyor’ kitap okuma yarışmasına Karaman’daki katılım sayısı 10 bine ulaştı.

İlyas Ürkek'in Haberi:

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Karaman Eğitim Gönüllüleri Derneği (KAREGDER) Başkanı Abdulkadir Gök, Türkiye geneli hedefin 1 milyon 200 bin olduğuna ve şu an hedeflenen rakama ulaşıldığına dikkatleri çekerek, Karaman’da da 20 bin rakamını yakalamak olduğunu belirtti. Son başvuru tarihinin 24 Mart olduğunu söyleyen Gök, “Yarışmaya kaydını yaptırmak isteyenler söz konusu tarihe kadar 'herkesonuokuyor.com' adresini ziyaret ederek yapabilirler. KAREGDER olarak tüm üyelerimizle il genelinde köyler de dahil çalışmalarımıza devam ediyoruz. Açacağımız stantlarla da katılımdaki hedefimizi yakalayacağımıza inanıyoruz. Efendimiz'i tüm insanlarla buluşturmak istiyoruz. Toplumu hem dini noktada aydınlatmak, hem Efendimiz'in örnek hayatı ile nesilleri tanıştırmak ve kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Peygamber Yolu Derneği ile Türkiye’de katılım ve kazanım noktasında bir ilke imza atacağız.” dedi.

Gök, amaçlarının her evde Efendimiz'in okunması olduğunu belirterek “Efendiler Efendisi Hz. Muhammed'in (sas) örnek hayatını öğrenmek ve öğretmek gayesiyle, Efendimiz ile ilgili kitapların okunmasını teşvik etmek, Peygamber Efendimiz'i hakkıyla tanımak ve tanıtmak için yola çıkan Peygamber Yolu Derneği, 'Herkes O’nu Okuyor' kampanyasını Türkiye genelinde başlattı. Peygamber Yolu Derneği bu projeyi sınavların sağlıklı yapılabilmesi ve projenin daha geniş kitlelere ulaşabilmesi adına Türkiye genelinde çeşitli sivil toplum kuruluşuyla birlikte organize etmektedir. Kampanyada, Peygamber Yolu Derneği tarafından seçilen kitapların okunması sonucunda yapılacak sınavda dereceye girenlere Türkiye genelinde yüzlerce umre olmak üzere binlerce sürpriz hediyeler bekliyor.” açıklamasında bulundu.

"ÇEVREMDEKİLERE ÖRNEK OLMAK İÇİN ÇALIŞIP SINAVA GİRECEĞİM"

Öte yandan kampanyaya katılanlardan Terzi Ali Tunç, geçen yıl ailecek bu sınava girdiklerini hatırlatarak, "Efendimiz'in hayatını bir kez daha ailece okumanın lezzetini yaşıyoruz. Ev hanımı olan eşim ve kızım da bu sınava girecek. Bu şekilde çevremize örnek olacağız." dedi.

Ev hanımı Şerife Yağcı torunlarıyla birlikte sınava hazırlandıklarını ifade etti. "Biz ailecek Efendimiz'in hayatını okuyarak O’nun örnek ahlakını günlük davranışlarımıza aktarmak istiyoruz. Ben de torunlarıma, çocuklarıma ve tanıdıklarıma örnek olmak için Efendimiz'in hayatını okuyorum.” diye belirtti.

MORİTANYALI ÖĞRENCİLER DE SINAVA HAZIRLANIYOR

Karaman’da bulunan Moritanyalı öğrencilerden Ahmad Ensar ve Sa'ad Ensar da kampanyaya katılanlardan. Moritanyalı öğrenciler, yarışmanın Hz. Peygamber'i daha iyi tanımaya vesile olduğunu dile getirdi.

Lise öğrencisi Oğuzhan Taş, “İki yıldır Karaman’da düzenlenen bu önemli yarışmaya katılmaktayım. 2013 yılında dereceye girerek küçük de olsa bir hediye aldım. Hem okul derslerine çalışıp hem de anlamlı olan bu sınava bu yıl tekrar gireceğim. Başarılı olanlara verilecek ödüllerden ziyade Peygamber Efendimiz ile ilgili yeni bilgileri öğrenecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Bu yarışma vesilesi ile Peygamber Efendimiz’i daha iyi anladım. Hayatıma rehber edindim. Bu yıl birinci olarak ilimizdeki hediyeyi alıp, ülke genelinde yapılacak diğer sınavda da Karaman’ı temsil edeceğim.” dedi.

CHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.