Kavgalı kardeşler Kuran-ı Kerimle barıştı

Kavgalı kardeşler Kuran-ı Kerimle barıştı

Bitlis’te iki hafta önce kavga eden iki kardeş ile çocukları arasındaki husumet kaymakamın araya girmesiyle son buldu.

Aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Baki Yıldız ve ağabeyi İbrahim Yıldız ile çocukları iki hafta önce Bitlis merkezde taş, sopa ve bıçaklarla kavga etti. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgayı polis güçlükle yatıştırdı. Kavgada ikisi bıçakla olmak üzere her iki aileden dört kişi yaralandı.

Aralarında husumet başlayan iki kardeşin barıştırılması için aile büyükleri yetkililerden yardım istedi. Bunun üzerine kardeşleri barıştırmak için devreye İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bulut girdi. Kaymakam Bulut, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ali Kösem, İlçe Hakimi Safa Sinan Orhan, Koyunlu Beldesi Belediye Başkanı Hüsameddin Gök ile birlikte Çatalsöğüt Köyü'ne gitti. Her iki kardeşin ve çocuklarının da bulunduğu barış toplantısına aile büyükleri de katıldı.

KURAN-I KERİM'İN ALTINDAN GEÇTİLER

Köydeki taziye evinde bir araya gelen taraflar yapılan duaların ardından Kur’an-ı Kerim’in altından geçerek, barışıp birbirlerine sarıldılar. Burada konuşan Kaymakam Oğuzhan Bulut, kardeşler arasındaki barışın Mutki'den tüm dünyaya yayılmasını temenni ettiklerini belirterek, "Bizim amacımız bu köyde barışı ve huzuru sağlamaktır. İki kardeşin bundan sonra barış ve kardeşlik duyguları ile yaşayacaklarını ümit ediyorum. Umarım sadece bu köyde değil Mutki’den başlayıp tüm dünyaya huzur sağlanması için herkes buradan bir ders çıkarır" dedi

Aktif Haber