Katolik Üniversitesinin öğrencilerine 'İslam ve Bilim' ilişkisini anlatacak

Katolik Üniversitesinin öğrencilerine 'İslam ve Bilim' ilişkisini anlatacak

Ünlü Katolik Üniversitesi St.Mary's Üniversitesi'nin bu ay konuğu Selman Hameed olacak.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- St. Mary's Üniversitesi'ne konuk olacak Selman Hameed; “Bilimsel Çağda Hilal: Bilim ve İslam” adlı konferansta Katolik Üniversitesinin öğrencilerine İslamiyet'in modern bilim ile nasıl bağdaştığını ve Müslümanların bilime olan bakışını anlatacak.

Selman Hameed, üniversitenin 2018 yılı için belirlediği ve her hafta yaptığı 'Bilim ve Din' konferanslarından birinin konuğu olarak özel davet edildi. 

Konferansların planlayıcısı Glenn MacTaggart, etkinlikler ile ilgili; "Bu konferanslar sayesinde bizim de din ve bilimin uyumu konusunda malumatımız olacak. Bu dersler inançlarımızı arttırmaya yönelik yapıyor. Ayrıca öğrencilerin akademik uğraşları için son derece faydalı" ifadelerini kullandı.

Hameed, Massachusetts'deki Hampshire Koleji'nde Charles Taylor Kürsüsü ve Entegre Bilim ve Beşeri Bilimler Profesörü. Araştırmaları, İslam dünyasında bilim teması üzerine kurulu.

Dr. Hameed, bu yıl St. Mary'de din ve modern bilim ilişkisine hitap eden üç konuşmacının ilki oldu. Hameed gibi diğer iki ziyaretçi de kendi görüşleri doğrultusunda bilim ile din ilişkilerini işleyecek. Selman Hameed ise İslam ve Bilim ilişkileri üzerine yapacağı konferansta Ortaçağ Müslüman Bilim Adamlarından ve keşiflerinden örnekler verecek. Ayrıca Modern Bilim'in Kur'an-ı Kerim üzerinden yorumlarını yapacak.

Selman Hameed ayrıca şu an online olarak dersler veriyor ve bilim ile İslam ilişkisini dinleyicilerine anlatıyor. Hameed'in çalışmaları Pakistan'da yoğunluk gösteriyor. Hameed, Pakistan'da basılan pek çok bilimsel kitabı da yazdı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum