Katolik Üniversitesi'nde mescit açıldı

Katolik Üniversitesi'nde mescit açıldı

Müslüman öğrenci nüfusunun mağdur olmaması için üniversite bünyesine bir mescit yapıldığı duyuruldu

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER- ABD'nin Iowa Eyaletinin Davenport kentinde bulunan ve Katoliklerin kurduğu bir Üniversitede mescit açılması sevindirdi.. Iowa'daki bir yüksek öğrenim kurumu olan St. Ambrose Üniversitesi, her geçen gün artan Müslüman öğrenci nüfusunun mağdur olmaması için üniversite bünyesine bir mescit yapıldığını duyurdu. Haber üniversitenin basın bülteninde şu şekilde duyuruldu; "Yaptığımız mescit kampüsün küçük bir alanında olsa da Müslümanların inançlarına uygun olarak inşa edildi."

Katoliklerin kurduğu bir üniversite olan St. Ambrose Üniversitesi, halihazırda ABD'nin en prestijli üniversitelerinden biri olma özelliği taşıyor.

Mescit inşa edilmesi için gereken finansman ise üniversitede öğretim görevlisi olan Joe DeFrancisco tarafından sağlandı. DeFrancisco, St.Ambrose'nin ilahiyat bölümünde profesörlük yapıyor.

Erkek ve kız öğrenciler için ayrı bölümler bulunan mescidin içinde bir de abdest bölümü bulunuyor. Ayrıca okunması için bir Kur'an-ı Kerim de satın alındı.

Üniversitenin bu kararı İslam düşmanlarını rahatsız etti. Bazı gazeteciler, kendisini Hristiyan olarak tanımlayan bir kurumun sınırlarında, Hristiyan olmayan bir ibadet alanının uygunluğunu sorguluyor. Konu ile ilgili ilk muhalefet muhafazakar köşe yazarı Paul Bois'ten geldi. Bois, konu ile ilgili; "belki ilk bakışta katolik bir üniversitede mescit açılması hoş görülebilir. Fakat kadın ve erkek ayrı bölümü bulunan bir ibadet alanı açması değerlerimize aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Bir Katolik örgütü olan TFP Öğrenci Eylemi ise açılan mescitin kapanması için anında bir imza kampanyası başlattı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum