Katliamı engelleyen Müslüman gence vatandaşlık veriliyor

Katliamı engelleyen Müslüman gence vatandaşlık veriliyor

Paris’te rehine krizinin yaşandığı Yahudi marketinde birçok kişiyi kurtaran Müslüman gence vatandaşlık veriliyor.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, 2006'dan beri Fransa'da yaşayan Lassana Bathily isimli 24 yaşındaki gencin salı günü yapılacak törenle Fransa vatandaşlığı ile "ödüllendirileceğini" açıkladı. Bathily, geçen temmuz ayında vatandaşlık başvurusu yapmıştı.

Paris'te 7 Ocak Çarşamba günü Charlie Hebdo dergisine saldırı olmuş, Yemen El Kaidesi'nin üstlendiği saldırıda 12 kişi ölmüştü. Bundan sonra kentte iki farklı saldırı daha olmuştu.

Amedy Coulibaly adlı silahlı saldırgan, 9 Ocak Cuma günü bir Yahudi marketinde saldırı gerçekleştirmişti. Markete düzenlenen operasyonda saldırgan ölmüş, dört rehine de ölmüştü. Polis saldırganın bundan önceki gün bir kadın polis memurunun ölümüyle sonuçlanan saldırının şüphelisi olarak görüldüğünü açıklamıştı.

Markette ölenlerin sayısınn artmasına Malili bir Müslüman olan market çalışanı Lassana Bathily isimli 24 yaşındaki genç engel olmuştu.

Onu gören polisler önce Malili gencin saldırgan olduğunu zannetmişti. Daha sonra gerçek ortaya çıkınca Malili genç Fransız medyasında ve sosyal medyada bir kahraman olarak anılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera, AFP

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.