Katledilen Filistinli bebek için BM'ye çağrı

Katledilen Filistinli bebek için BM'ye çağrı

Arap Birliği, siyonist yerleşimcilerin bir bebeğin ölümüne yol açtığı olayın, BM bünyesinde uluslararası bir komite oluşturulmasını talep etti.

Arap Birliği'nin "Filistin ve İşgal Edilmiş Arap Toprakları'ndan" sorumlu birimi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Arap Birliği, acil olarak işgal edilmiş Filistin topraklarının ziyaret edilmesi, bu çirkin suçun şeffaf, tarafsız bir şekilde soruşturulması ve sorumluların belirlenmesi için BM bünyesinde uluslararası komite kurulmasını talep ediyor" ifadesine yer verildi. Açıklamada, söz konusu komite tarafından hazırlanacak raporların da Filistin halkını korumak amacıyla caydırıcı önlemler alınması için BM Genel Sekreteri ve BM Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunulması istendi.

"ANNE-BABA VE KARDEŞİN SAĞLIK DURUMU CİDDİYETİNİ KORUYOR"

Öte yandan, Filistin Sağlık Bakanı Cevad Avad, yaptığı yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimciler tarafından evleri kundaklanan Devabişe ailesinden yaralananların sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti. Tel HaShomer ve Soroka hastanelerinde tedavi altına alınan Devabişe ailesini ziyaret eden Avad, anne ve baba Devabişe ile oğulları Ahmed'in sağlık durumlarının ağır olduğunu açıkladı. Yahudi yerleşimcilerin dün Nablus kentinin güneydoğusundaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu çıkan yangında Ali Devabişe isimli bir bebek hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer oğulları ağır yaralanmıştı. Saldırı, Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açmıştı.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.