Katledilen 3 genç için duâ ve hatim kampanyası

Katledilen 3 genç için duâ ve hatim kampanyası

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün katledilen 3 Müslüman genç için Türkiye’de, sosyal medya üzerinden hatim ve duâ çağrısı yapıldı.

Sosyal medya üzerinden hatim için cüz dağıtımı yapılırken, dünya medyasının bu olay karşısında neden sessiz kaldığı sorgulandı. Öte yandan, Manhattan’ın ünlü meydanlarından Union Square’de düzenlenen ve Müslüman toplumundan temsilcilerin katıldığı organizasyonda, Kuzey Carolina’da kendini ateist olarak tanımlayan bir kişinin açtığı ateş sonucu öldürülen 3 Müslüman öğrenci için gösteri düzenlendi.

Gösteriyi organize eden Muslim Community Network (Müslüman Topluluk Ağı) adlı sivil toplum kuruluşunun lideri Christina Tasca, yaptığı konuşmada, nefret ve bağnazlıkla mücadele etmenin bir zorunluluk olduğunu ifade etti. Basının ve yetkililerin bu olayı yansıtırken sansasyonel hale getirmemeleri gerektiği uyarısını yapan Tasca, aksi takdirde bunun İslâm karşıtı eylemleri ve nefret suçlarını tetikleyebileceğini belirtti.

Müslümanların hayatı da değerli

New York City toplum ilişkileri şefi Marco Carrion de olayın gerçek bir trajedi olduğunu belirterek, her türlü şiddeti kınadığını söyledi. Cinayetin ardından sosyal medyada başlatılan “Muslim Lives Matter” (Müslümanların hayatı da değerli) kampanyası hakkında konuşan Carrion, her hayatın ayrım yapılamayacak şekilde değerli olduğunu vurguladı. Kuzey Carolina eyaletinde önceki gün akşam, diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat (23), eşi Yusor Muhammed Ebu Salha (21) ve baldızı Razan Muhammed (19), Chapel Hill kasabasındaki Kuzey Carolina Üniversitesi kampüsünde başlarına ateş edilerek öldürülmüştü.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum