Katılım bankacılığına Ziraat damgası

Katılım bankacılığına Ziraat damgası

Kamunun ilk katılım bankası açıldı. Katılım bankacılığı sektörünü büyütmek için yola çıkan Ziraat Bankası'nın kurduğu Ziraat Katılım Bankası, İstanbul'un fethinin 562'nci yıldönümü olan 29 Mayıs 2015'te faaliyete geçti

Kamunun ilk katılım bankası açıldı. Katılım bankacılığı sektörünü büyütmek için yola çıkan Ziraat Bankası'nın kurduğu Ziraat Katılım Bankası, İstanbul'un fethinin 562'nci yıldönümü olan 29 Mayıs 2015'te faaliyete geçti. 

500 ŞUBEYE ULAŞACAK 

İlk şubesi Eminönü'nde açılan Ziraat Katılım Bankası'nın bu yıl sonunda 20, 2016'da 50, 2018'de 170, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'te ise 500 şubeye ulaşması hedefleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılışta, 16 milyar lira görev zararıyla devraldıkları Ziraat Bankası'nın hem asli görevini yerine getirdiğini hem de çok ciddi kâr ettiğini belirterek, şöyle konuştu: "Bugün ülkemizde finans kuruluşları içerisinde kârlılıkta bir numaraya oturmuş vaziyette. 12 yıl önce çiftçiye yüzde 59 faiz oranıyla kredi veriliyordu. Şu anda yüzde sıfır ile 8 arasında bir faiz oranıyla çiftçiye kredi veriyor. Bankamız Ortadoğu'dan Balkanlar'a, Kuzey Avrupa'dan Orta Asya'ya kadar geniş bir coğrafyada Türkiye'nin yüzü, Türkiye'nin gücü olarak faaliyet gösteriyor." Faizsiz bankacılık yapacak Ziraat Katılım, 675 milyon lira sermayeyle ve 6 ayda kuruldu.

BÜYÜTMEYE GELİYORUZ

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Ziraat Bankası'nın bireysel emeklilik, sigorta, portföy yönetimi, yatırım bankacılığı, leasing ve teknoloji alanlarında hizmet vermekte olduğu finansal iştiraklerine Ziraat Katılım Bankası'nı da eklediğini söyledi. Ziraat Finans Kurumu'nun kurulması yönündeki çalışmalara devam edeceklerini belirten Aydın, "Önemli bir hususun altını çizmek istiyorum; Ziraat Katılım, var olan pastadan pay almaya gelmiyor. Ziraat Katılım ülkemizde katılım bankacılığını büyütmeye, finansal sektördeki payını artırmaya geliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.