Katil İsrail askerleri, Filistinli genci öldürdü

Katil İsrail askerleri, Filistinli genci öldürdü

Katil İsrail askerleri, işgal ettikleri Batı Şeria’nın kuzeyindeki Nablus kentinin girişinde bulunan Zaatara (Tafuah) kontrol noktasında bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu ileri sürülen 17 yaşındaki bir Filistinliyi katletti.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Zaatara (Tafuah) askeri  kontrol noktasında, yanında taşıdığı bıçakla askerlere saldırmaya çalışan 17  yaşındaki bir Filistinlinin açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği, İsrailli bir  kadın askerin de şarapnel parçası isabet etmesi sonucu hafif yaralandığı bildirildi.

AÇILAN ATEŞLE HAYATINI KAYBETTİ
 
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da "İşgal  altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentine bağlı Alar beldesi sakinlerinden olduğu  belirlenen 17 yaşındaki Kuteybe Ziyad Yusuf Zahran isimli Filistinli çocuk,  bıçaklı saldırı girişimi iddiasıyla Zaatara kontrol noktasında işgal gücü tarafından açılan ateşle hayatını kaybetti." ifadeleri kullanıldı.
 
Son dönemde İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarındaki artış  dikkati çekiyor. İsrail güçleri, "bıçaklı saldırı girişimi" veya "araçla ezme  girişimi" iddiasıyla Filistinlilere yönelik ihlallerini sürdürüyor.
 
İnsan hakları örgütleri, İsrail'i, Filistinlilere yargısız infaz  uygulamakla suçluyor.
 
Resmi istatistiklere göre, İsrail güçleri ile Filistinliler arasında  2015'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze'de devam eden  olaylarda, 2 Ürdün vatandaşı ve 269'u aşkın Filistinli ile 47 İsrail asker ve  polisi hayatını kaybetti.

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.