Katil Alman ise psikolojik, Müslüman ise İslamcı terörist, öyle mi?

Katil Alman ise psikolojik, Müslüman ise İslamcı terörist, öyle mi?

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin Münster kentinde aracını kalabalığın içine sürerek iki kişiyi öldüren, ardından da intihar eden kişinin kimliğine dair bazı detaylar belli olmaya başladı. Olayın arkasındaki nedeni araştıran Alman polisinin bu doğrultudaki soruşturması ise sürüyor.

Kurbanların anısına çiçekler bırakılan olay yerine giderek incelemelerde bulunan Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, "Olayda terör bağlantısı olmadığına ve failin yalnız hareket ettiğine dair güçlü bulgular var" dedi. Gazetecilere açıklamada bulunan Seehofer, failin kimliği ve amacı konusunda spekülatif haberler yapmadığı için medyaya da teşekkür etti.

Bu çifte standartlı argüman varken

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek herhangi bir olayın faili Müslüman olduğunda çifte standart uygulandığını belirtti.

Mazyek, "Failler Alman ise psikolojik açıdan sorunlu, Müslüman ise İslamcı terörist, öyle mi? 11 Eylül’den beri dile getirilmeyen bu çifte standartlı argüman varken, İslamofobi’nin neden devamlı artış gösterdiğini merak buyurmamıza gerek yok. Bu argüman, radikallerin ve teröristlerin de ekmeğine yağ sürüyor" diye tweet attı.

DW

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum