Katar: Hamas meşru bir hareket

Katar: Hamas meşru bir hareket

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman el Sani, bazı Körfez ülkelerinde aleyhlerinde başlatılan kampanyanın kendilerini şok ettiğini belirterek, “Hamas, ABD’ye göre terör hareketi ama tüm Arap ülkeleri onu meşru...

Rusya’ya düzenlediği ziyaret kapsamında Rusya merkezli RT Arabic Kanalına açıklamalarda bulunan el Sani, Körfez ülkelerinin aldığı tedbirlerle ilgili Şu ana kadar mesnetsiz suçlamadan başka bir şey duymadıklarını söyledi. El Sani “Nasıl oluyor da bizi hem Hizbullah ve İran’ı, Suriye’de El-Kaide’yi, hem de Husileri ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı’nı (İhvan) desteklemekle suçluyorlar. Bu çelişkiler, Katar’a yönelik suçlamaların asılsız ve keyfi olduğunun en büyük göstergesidir.” “İhvan ABD’de terör listesinde mi?” diye soran el Sani, Katar’ın İhvan’ı değil Mısır ve Tunus’ta hükümetleri desteklediğini belirtti ve “Biz ilişkilerimizi hükümetlerle kuruyoruz. Biz siyasi bir parti değil devletiz.” diye konuştu.

Hamas konusuna da değinen el Sani, “Hamas, ABD’ye göre terör hareketi ama tüm Arap ülkeleri onu meşru bir direniş hareketi olarak kabul ediyor. Biz de Filistin halkını destekliyor ve Filistin yönetimiyle irtibat kuruyoruz. Hamas’ın, Katar’da siyasi bir varlığı var fakat liderleri Filistin’de” ifadesini kullandı. Türkiye’nin Katar’daki Askeri Üssü konusuna da değinen el Sani, Katar’ın askeri anlaşmalar yapma konusunda hür olduğuna dikkati çekti. El Sani, İran’la da şeffaf ve net ilişkileri olduğunu ifade ederek, İran’la komşuları olduğu için pozitif ilişkiler kurmayı istediklerini ifade etti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.