Kastamonu'da metruk binalar korku salıyor

Kastamonu'da metruk binalar korku salıyor

Kastamonu Hepkebirler Mahallesi Kömür Pazarı Sokak ve Maymun Çeşme Sokak'ta bulunan ve aklaşık 4-5 ay önce yanan metruk binalar vatandaşların korkulu rüyası haline geldi.

Can güvenliklerinin olmadığını belirten mahalle sakinleri, binalar yıkılıp temizleninceye kadar emniyet güçlerinin tedbir almasını istiyor.
 
Kastamonu'da bulunan metruk ve kullanılamaz haldeki binalar, mahalli sakinlerini tedirgin ediyor. Kastamonu'nun Hepkebirler Mahallesi Kömür Pazarı Sokak ve Maymun Çeşme Sokak'ta bulunan yanmış metruk binalarda alkol alındığını ileri süren mahalle sakinleri, can güvenliklerinin olmadığını ve buradalarda emniyet güçlerinin tedbirlerini arttırmasını istedi. Her an göçme tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, ayrıca evlerin yıkılması yada restore ettirilmesi için imza kampanyası başlattı. Yaklaşık 4-5 ay önce yanan Kömür Pazarı Maymun Çeşme Sokak'taki metruk bina ile sokaktaki metruk bina vatandaşların korkulu rüyası haline geldi. Mahallelerindeki yanmış binaların belediye ekiplerince yıkılmasını isteyen mahalle sakinleri, kullanılmayan binaların herkes için tehlike oluşturduğunu kaydettiler.
 
İMZA KAMPANYASI BAŞLATTILAR
 
Sokaklarındaki yanan fakat belli sebeplerden dolayı yıkılamayan metruk binaların alkoliklerin mekanı haline geldiğini ileri süren mahalle sakinleri, 'Özellikle akşam saatlerinde sokaktan geçmeye korkar hale geldik. Zaten sokağımızda aydınlatma direkleri bulunmuyor. Zaman zaman yanmış eve gelen kişi sayısı artıyor. Polis çağırıyoruz fakat bir zamandan sonra çağırdığımız polis de fayda etmiyor. Polisi görünce gidiyorlar, sonra geri dönüyorlar. Hepimizin çocuğu var. Onların güvenliklerinden bazı zamanlarda endişe ediyoruz. Muhtarımız Ramis Küçüktarakçı vasıtasıyla yanmış metruk binaların yıkılması için imza kampanyası başlattık. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş'tan toplanan imzalar ile bu evler için bir önlem almasını talep ediyoruz. Bu konuda çok mağdur durumdayız.' dediler.
 
BELEDİYEDEN İLGİ BEKLİYORLAR
 
Hepkebirler Mahallesi Muhtarı Ramis Küçüktarakçı ise, Kömür Pazarı Sokak ve Maymun Çeşme Sokak'ta bulunan yarı yanmış durumda bulunan metruk binaların tamamen yıkılması için vatandaşlar nezdinde imza kampanyası başlattıklarını belirterek, 'Bu evler vatandaşlarımızın korkulu rüyası haline geldi. Bu evler içkicilerin ve bali çekmeye gelenlerin meskeni konumunda bulunuyor. Özellikle Maymun Çeşme Sokak'ta aydınlatma bulunmadığı için vatandaşlarımız daha da tedirgin durumdalar. Yanmış düzeyde bulunan binaların yıkılması için belediyeye resmi talepte bulunduk. Şimdi de vatandaşlarımız evlerin yıkılması için imza kampanyası başlattılar. Toplanan imzaları muhtarlık olarak belediyeye teslim edeceğiz. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş'tan mahalle sakinleri olarak yardımcı olmasını bekliyoruz' diye konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.