Kastamonu'da Camiye Düşen Yıldırım Korkuttu!

Kastamonu'da Camiye Düşen Yıldırım Korkuttu!

Kastamonu’nun Kasaba Örencik köyünde şiddetli yağmurun etkisiyle 200 yıllık tarihi caminin üstüne yıldırım düştü.

Kastamonu’nun Kasaba Örencik köyünde aniden bastıran yağışlı hava sonrası 200 yıllık olduğu öğrenilen tarihi caminin üzerine yıldırım düştü. 
 
İçinde kimse yokken düşen yıldırım, caminin pencerelerini parçaladı, kapılarını kırdı. Trafonun da patlaması sonucu köye bir süre elektrik verilemedi, su pompasına elektrik verilemediği için köyün suları da bir süre akmadı.
 
Caminin 200 yıllık olduğunu belirterek içinde kimsenin olmamasının şans olduğunu söyleyen Köy Muhtarı Necati Tiryaki, “Camiye yıldırım düştüğü zaman köylüler beni aradı. Camide yangın olduğunu söylediler. Hemen apar topar camiye geldim. Fakat camide yangın yok ama çok büyük bir felaket olmuş. Caminin üzerine yıldırım düşmüş. Bu yüzden camide büyük hasar oluştu. Camiyi yeniden restore ettirmek için köylülerin maddi imkânları kısıtlı, kendi imkânlarımızla bu camiyi restore ettiremeyiz. Bu yüzden yetkililerden, valimizden, hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz” dedi.
 
Caminin yakınına geldiğinde birden gözlerinin önüne şimşek çaktığını belirten cami imamının babası Namık Tekeli de, şunları kaydetti: “Caminin yakınındaydım. Birden gözlerim önüne bir şimşek çaktı, ne olduğunu anlayamadım. Sonradan anladım ki camiye yıldırım düşmüş. Camiye gelip baktık, fakat camimizi perişan halde bulduk. Caminin temizliği için bugün, en az 15-20 kadın gelecekti. Hocanın hanımı hastalanınca kadınlarda temizlik yapmaya gelmedi. Yoksa yıldırım düştüğünde camide en az 10-15 tane kadın olacaktı. Büyük bir felaketten kurtulmuş olduk”
 
442426-kastamonuda-tarihi-camiye-yildirim-isabet-etti.jpg
 
 
 
Kastamonu Postası

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.