Kastamonu, Risale-i Nur hizmetinde misyonuna yakışanı yaptı

Kastamonu, Risale-i Nur hizmetinde misyonuna yakışanı yaptı

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse; Kastamonu Lahikası Sempozyumu açış konuşmasında, Kastamonu'nun Risale-i Nur hizmeti için de "tarihi misyonuna yakışanı yaptığını" söyledi

Risale Haber - Haber Merkezi

Kastamonu Belediyesi, Kastamonu Üniversitesi, Risale Akademi ve Kastamonu İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen Kastamonu Lahikası Sempozyumu 17-19 Nisan 2015 tarihinde Kastamonu'da gerçekleştirildi.

Sempozyumun açılış konuşmalarını İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, Risale Akademi Kurucu Üyesi Dr. İsmail Benek,  Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebeleri Mehmet Fırıncı ve Abdullah Yeğin ağabeyler yaptı.

Sempozyum’da açılış konuşması yapan İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse, “İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi olarak bu programa katılarak sizlerle birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek isterim. 68 hayırsever, vatansever, ehl-i kıble, mümtaz şahsiyetin milli ve manevi değerlerimizin ihyası için İstanbul da 1951 yılında kurduğu cemiyetimiz, Kastamonu da 1974 yılında hizmete başlamıştır. Yarım asrı aşan bir süredir nice hayırlı, bereketli ve güzel hizmetlere vesile olan İlim Yayma Cemiyeti günümüzde, Edirne’den Van’a kadar, Türkiye genelindeki şubeleri, öğrenci yurtları ve verdiği burslarıyla eğitim alanındaki çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir. Bir milletin asıl gücünün topu tüfeği tankı değil, inançlı ve imanlı gençliği olduğunu bilerek milli ve manevi değerlerinin bilincinde, imanlı, şuurlu bir nesil bir nesil yetiştirmek için gayret göstermeye devam ediyoruz” dedi. Konuşmasına Said Nursi Hazretlerinin sözlerinden alıntı yaparak devam eden Köse; “Vazifemiz imanımızı kurtarmak başkalarının imanına kuvvet verecek şekilde çalışmaktır. Muhabbet fedaileriyiz Husumete vaktimiz yok” Bu sempozyumla Risale-i Nur Hizmetinin önemli bir merkezi olan ve Bediüzzaman Hazretlerinin 8 yıl kaldığı, Risale-i Nur eserlerinin mühim parçalarının yazıldığı şehrimizin, tarihteki misyonuna yakışır bir şekilde vazifesini yaptığını düşünüyorum. Bediüzzaman Hazretlerinin şehrimizde bulunduğu sürede ve sonrasında nurlara, Kur’ana, imana hizmet ederek bizleri gururlandıran ve şehrimizi ihya eden burada bulunan ve vefat etmiş tüm ağabeylerimize ve kardeşlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden Allah razı olsun. Kastamonu Lahikası Sempozyumunun düzenlenmesinde emeği geçenlere, destek olanlara, şehrimize uzaktan gelerek çalışmalarıyla destek veren hocalarımıza tüm katkı sağlayanlara teşekkür eder, saygı ve muhabbetle selamlarım" diyerek sözlerini tamamladı.

Sempozyum açılış konuşmalarından sonra hediye takdimleri yapıldı. İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanımız Fatih KÖSE’ ye hediyesini Risale Akademi Kurucu Üyelerinden Dr. İsmail Benek takdim etti.

foto_galeri-002.gif

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.