Kasasız ödeme dönemi başlıyor

Kasasız ödeme dönemi başlıyor

SON dönemlerde dünyanın en çok dikkat çeken teknolojilerinden biri olan ve gelecekte ödeme için kasaları bile kaldırması beklenen ‘iBeacon’ teknolojisi, Atatürk Havalimanı’ndaki ‘duty free’de (gümrüksüz satış mağazası) uygulanmaya başlanıyor.

TAV Havalimanları bünyesindeki TAV Bilişim Hizmetleri tarafından geliştirilen sistem, bluetooth bağlantısıyla tüketicilerin mağazalar içindeki konumlarını hassas olarak belirleyebiliyor. Böylece tüketicilere bulundukları alandaki kampanyalar gösterilebiliyor. Bu teknolojisinin en büyük özelliği ise tüketicilerin kasalara bile gitmeden ödeme yapabilmesini sağlamak olacak. Tüketiciler ürünün etiketini akıllı telefonların kamerasına okutarak ödeme yapabilecek.

2 AY İÇİNDE HAZIR

Barselona’da düzenlenen 20’nci Passenger Terminal Expo fuarına katılan TAV Bilişim Hizmetleri’nin Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, iBeacon teknolojisini Atatürk Havalimanı’nda hayata geçirecekleri ve bir devrim olacağını ifade etti. Onaran, “Bizim uygulama hazır ancak duty free ve yiyecek-içecek alanlarının kampanyaları sisteme girecek. Ve iki ay içerisinde bunu hayata sokabileceğiz. Biz bunu kaçırmak istemiyoruz çünkü ilk olmak çok önemli” diye konuştu.
2011 yılında hayata geçirdikleri TAV Mobile uygulamasını bugüne kadar 262 bin kişi tarafından indirildiğine dikkat çeken Onaran, uygulamaya eklenen ‘augmented reality’ yani arttırılmış gerçeklik özelliği hakkında bilgi verdi. Uygulamayı TAV’ın dört ülkede işlettiği dokuz havalimanında hizmete sunduklarını ifade eden Binnur Güleryüz Onaran, gelecekte uygulama üzerinden bavulların da takip edilebileceğini söyledi. TAV Mobile uygulamasında gerçek zamanlı olarak uçuş bilgileri, tüm gecikme, iniş-kalkış bilgisi, kapı değişiklikleri, check-in, bagaj bant bilgileri görüntülenebiliyor. Buna ek olarak otoparkın doluluk durumu ve otopark ücretlerinin, duty-free’deki avantajlı alışveriş olanaklarının, toplu ulaşım seçenekleriyle ilgili bilgilerin de uygulamada yer alan özellikler arasında.

22 ÜLKEDE VAR

TAV Bilişim Hizmetleri’nin şu anda 22 ülkede hizmet veren ve yıllık 17.6 milyon Euro ciro elde eden bir şirket haline geldiğini söyleyen Onaran, şirketin Suudi Arabistan, Abu Dabi ve Doha havalimanlarının toplam bedeli 1 milyar dolara yaklaşan ihalelere davet edildiğini belirtti.

Habertürk

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.