Kas ve eklemlerin güçlenmesi için en ideal egzersiz 'yüzmek'

Kas ve eklemlerin güçlenmesi için en ideal egzersiz 'yüzmek'

Kas ve eklemlerin güçlenmesi için en ideal egzersizin yüzmek olduğunu belirten uzmanlar, haftada 3 gün yüzme önerisinde bulunuyor.

Acıbadem Bursa Hastanesi Başhekimi ve Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Nadir Şener, "Yüzmek kas ve eklemlerin güçlenmesi için en ideal egzersiz." dedi. Özellikle şehirlerde yaşayan insanların, eskiye oranla çok daha hareketsiz bir yaşam sürdüğüne dikkat çeken Şener, "Bu nedenle kaslar zayıflıyor, kemikler eriyor. Yüzmek, vücuttaki tüm kasları uyararak dengeli bir egzersiz yapmayı ve gerekli fiziksel gücün yeniden kazanılmasında önemli ölçüde katkı sağlıyor. Özellikle bel ve boyun rahatsızlıkları yaşayanlar için en ideal egzersiz yüzmek. Bacaklardaki kireçlenme gibi eklem sorunlarında da çok faydalı olan bu egzersiz, hem bacaklardaki kasları güçlendiriyor hem de eklem sorunlarının önüne geçiyor." diye konuştu.
 
BACAK EKLEMLERİ İÇİN YÜRÜMEKTEN DAHA FAYDALI
 
Prof. Dr. Şener, yürürken diz ve kalça gibi bacak eklemlerine yük bindiğini ancak yüzerken bu yükün ortadan kalkması sayesinde eklemlerin daha çok hareket edebildiğini belirterek, "Bu nedenle bacak eklem sorunlarında yüzme yürümeden daha faydalı bir spor." ifadelerini kullandı.
 
"Hiç değilse haftada 3 gün havuzda yüzebilmek iskelet sisteminin sağlığı için yeterli" diyen Şeher, yüzülecek havuzun temizliğine de dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
 
Cihan 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.